Rozbehnutý Bayern prekonal rekord Ligy majstrov. Neuer velebí Kanea: Je to fenomén

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozbehnutý Bayern prekonal rekord Ligy majstrov. Neuer velebí Kanea: Je to fenomén

Harry Kane oslavuje otvorenie skóre za Bayern
Harry Kane oslavuje otvorenie skóre za BayernAFP
Kapitán Bayernu Mníchov Manuel Neuer (37) žasne nad kvalitami Harryho Kanea (30). Anglického útočníka nazval fenoménom po tom, čo strelil dva góly v posledných desiatich minútach stredajšieho duelu Ligy majstrov a zariadil triumf nad Galatasarayom.

Neuer pre DAZN po stretnutí povedal: "Pred zápasom sme sa rozprávali o tom, že sa na neho môžeme spoľahnúť. Je to fenomén a sme hrdí na to, že hrá v našom tíme."

Bayern vyhral posledných 16 zápasov skupinovej fázy Ligy majstrov v rade, ale 10 minút pred koncom za stavu 0:0 sa zdalo, že táto séria sa skončí. Kane mal však iné plány a hlavičkou po asistencii Joshuu Kimmicha poslal svoj tím do vedenia.

Gól musel prejsť ofsajdovou kontrolou, Angličan následne ale neskončil a a štyri minúty pred záverom opäť skóroval, aby spečatil víťazstvo. Efektívny útočník od svojho letného príchodu z Tottenhamu zaznamenal za Bavorov pozoruhodných 19 gólov v 15 vystúpeniach vo všetkých súťažiach.

"Užívam si to. To je dôvod, prečo ma sem priviedli. Ako útočník milujem strieľať góly, byť na ihrisku a hlavne vyhrávať zápasy," vravel Kane o svojom bleskovom štarte do života v Nemecku.

Cédric Bakambu skóroval v nadstavenom čase a dal hosťom nádej, ale Bayern si udržal víťazstvo. Galatasaray odišiel proti zverencom Thomasa Tuchela opäť s prázdnymi rukami, ale stále sa môže kvalifikovať do osemfinále, pričom do konca základných skupín zostávajú dva súboje.

"Po dueli v Turecku sme očakávali ťažký zápas, ale myslím si, že sme hrali lepšie. V druhom polčase sme sa zlepšili. Celkovo sme si zaslúžili vyhrať a som rád, že sme sa kvalifikovali," uviedol Kane po zaistení postupu.

Kormidelník Tuchel sa vyjadril, že jeho tím bol trochu nedbalý a neefektívny. Dodal tiež, že mužstvo možno cítilo určité vzrušenie z nedávneho jednoznačného triumfu v derby proti Dortmundu. Bayern si výhrou nad tureckým celkom zapísal rekord Ligy majstrov - v skupinovej fáze neprehral už 38 zápasov po sebe.