Leverkusen ostáva nezdolaný, Sanchov úspešný návrat na bundesligové trávniky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen ostáva nezdolaný, Sanchov úspešný návrat na bundesligové trávniky

Aktualizované
Sanchovi spolupráca s Reusom zjavne chutí.
Sanchovi spolupráca s Reusom zjavne chutí.Profimedia
Líder Bundesligy si na cenné tri body musel počkať až do samotného záveru zápasu s Augsburgom. Výhrou Leverkusen predĺžil svoju ligovú neporaziteľnosť na ihriskách protivníkov. Spasiteľom Bayeru sa stal Exequiel Palacios (25). Borussia Dortmund porazila nováčika Darmstadt.

Augsburg - Leverkusen 0:1 

Pred duelom v Augsburgu predpovedala tabuľka jednoznačnú záležitosť, no štatistiky oboch súperov veštili zaujímavý stret. Hostiteľ súboja totiž prehral iba jeden z ôsmich domácich zápasov Bundesligy v tejto sezóne (tri víťazstvá a štyri remízy), Bayer neprehral ani jedno zo siedmich vonkajších ligových vystúpení (päť výhier a dve remízy). Úspešné ťaženie nemeckého lídra na ihriskách súperov pokračovalo aj tentoraz. V 94. minúte sa o to postaral jediným gólom stretnutia Palacios.

Ďalší pútavý štatistický pohľad vraví, že Leverkusen sa napokon vyrovnal s citeľnou stratou - k dispozícii nebol zranený Victor Boniface, ktorý je v doterajšom priebehu lídrom v počte dotykov s loptou v pokutovom území súpera (137) a vyprodukovaných streleckých pokusov (71). Tím Xabiho Alonsa disponuje aj viac než kvalitným tvorcom presných zásahov - Florian Wirtz nazbieral v roku 2023 v rámci všetkých súťaží až 20 asistencií, čo ho radí na vrchol spomedzi všetkých hráčov TOP 5 európskych líg.

Darmstadt - Borussia Dortmund 0:3

Hostia po jednoznačnom triumfe prerušili sériu štyroch duelov bez víťazstva. Úspech BVB odštartoval Julian Brandt, po zmene strán sa na ihrisku objavil aj Jadon Sancho, ktorý asistoval pri góle Marca Reusa. Jeho posledná prihrávka v Nemecku pred odchodom do Manchestru United putovala práve na kopačky nemeckého stredopoliara, a to v roku 2021. Angličan zaknihoval už svoju 46. asistenciu v drese Dortmundu, viac ich má na konte len práve Reus (70). Toto duo zjavne spája výnimočné puto.

Nováčik súťaže neokúsil chuť výhry v desiatich zápasoch po sebe a v tabuľke ostáva aj naďalej posledný. Borussia už 20. rok v rade neprehrala v prvom bundesligovom zápase nového kalendárneho roka (15 výhier, 5 remíz), čo je najdlhšia séria v histórii súťaže.

Ďalšie výsledky:

Kolín - Heidenheim 1:1

Freiburg - Union Berlín 0:0 

Mainz - Wolfsburg 1:1

Lipsko - Frankfurt 0:1