Leverkusen s novým rekordom či šesťgólová prestrelka Dortmundu vo Frankfurte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen s novým rekordom či šesťgólová prestrelka Dortmundu vo Frankfurte

Leverkusen prepisoval svoje historické tabuľky v počte strelených gólov.
Leverkusen prepisoval svoje historické tabuľky v počte strelených gólov.Profimedia
Nemecká Bundesliga uzavrela v nedeľu dvomi zápasmi 9. kolo. Dortmund prežil šesťgólovú prestrelku vo Frankfurte a odviezol si bod. Leverkusen doma potvrdil skvelú formu, keď s Freiburgom nezaváhal. Xabi Alonso (41) prepisoval nielen vlastný zápis.

Dortmund - Frankfurt 3:3

Zverenci trénera Terziča prehrávali v polovici prvého dejstva už dvojgólovým rozdielom. V nadstavenom čase im dodal impulz kontaktným zásahom Sabitzer. Dvojitým striedaním dal lodivod Borussie jasné inštrukcie svojim hráčom pred nástupom do druhého polčasu. Poslúchol ho Moukoko, ktorý vyrovnal. Ale domáci sa nevzdali. Cítili, že majú na víťazstvo a išli si za ním. V 68. minúte im vrátil vedenie Chaibi. Odštartoval opäť hon na Frankfurt. Do hry sa dostal Brandt, ktorému sa v 82. minúte podarilo vyrovnať.

Zásahom si Julian Brandt vytvoril osobný rekord v Bundeslige, keď vo svojich ostatných ôsmich ligových zápasoch bol pri ôsmich góloch (4+4). Dortmundu sa otočiť nepodarilo. Znova ukázal tímového ducha, keď po štvrtý raz v prebiehajúcom ročníku v dueli prehrával a dokázal sa doň vrátiť. Najbližšie ho čaká domáce derby s Bayernom.

Leverkusen - Freiburg 2:1

Hráči Xabiho Alonsa pokračujú na pozitívnej vlne výkonov i výsledkov. Florian Wirtz si preniesol formu z Európskej ligy, keď proti Karabachu strelil gól a na ďalšie tri prihral. A v 36. minúte rozjasal domáce tribúny svojím druhým gólom v ročníku. Po zmene strán Leverkusen viedol dvojgólovo. Hofman zužitkoval prihrávku Wirtza strelou do pravej žrde a za pomoci nôh brankára Atubolu ju dostal za čiaru. "Farmaceuti" majú po deviatich kolách na konte 27 strelených zásahov. Prekonali tak svoj doterajší rekord z ročníka 1996/97, keď sa presadili dvadsaťštyrikrát. K tomu doteraz neprehrali. 

Výbornú sezónu prežíva Xabi Alonso. Po nedeli sa stal prvým manažérom Bayeru, ktorý uspel v ôsmich súťažných stretnutiach za sebou od postupu klubu do Bundesligy v roku 1979. Prepísal svoj vlastný zápis z minulého roka a zároveň rekord Klausa Toppmöllera z 2001/02 (po 7).

Tabuľka Bundesligy po 9. kolách.
Tabuľka Bundesligy po 9. kolách.Flashscore