Dortmund zvládol duel s Brémami, posunul sa na čelo Bundesligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund zvládol duel s Brémami, posunul sa na čelo Bundesligy

Aktualizované
Julian Brandt strelil jediný gól Dortmundu proti Brémam.
Julian Brandt strelil jediný gól Dortmundu proti Brémam.AFP
Dortmund zvíťazil doma nad Brémami 1:0 v predohrávanom zápase 8. kola Bundesligy a minimálne do sobotňajšieho popoludnia sa posunul do čela. Rozhodujúci gól strelil v 67. minúte Julian Brandt, ktorý sa vo veku 27 rokov a 171 dní stal tretím najmladším hráčom v histórii, ktorý dosiahol hranicu 300 gólov v odohraných zápasoch Bundesligy.

Dortmund - Brémy 1:0

Pavlenkov náhradník Zetterer musel prvýkrát do akcie v 6. minúte, keď tvrdý pokus Donyella Malena vyrazil na rohový kop. Spočiatku dominantný tím BVB v ďalšej štvrťhodine vypadol z rytmu a mohol byť rád, že sa po rohovom kope dostal do ideálnej pozície iba 171 centimetrov vysoký Leandro Bittencourt, ktorý potvrdil, že hlavičky sú pre neho španielskou dedinou. Marco Reus dlho do útočných akcií domácich príliš neprispieval, no v 31. minúte sa po prihrávke Brandta dostal do najväčšej šance prvého polčasu.

Slabnúcej ofenzíve Dortmundu napokon v 67. minúte pomohol muž s páskou na ľavej ruke. Kapitán Emre Can sa dostal k lopte v strede ihriska a absolútne skvostnou prihrávkou poslal Brandta do priamej konfrontácie s brankárom. Následne šikovným lobom otvoril skóre.

Favorit na ťažko vybojované vedenie reagoval prekvapivým prenechaním iniciatívy hosťom. Werder to v 82. minúte využil na prvý pokus medzi tri žrde, ale Gregor Kobel pravou nohou zastavil strelu Justina Njinmaha z uhla. Felix Nmecha mohol hneď z protiútoku pridať poisťovací gól, ale svoju individuálnu akciu zásahom nezakončil, keďže loptu netrafil ideálne.