Bonucci najstarší debutujúci strelec, nezadržateľný Guirassy a rekordný Hummels

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bonucci najstarší debutujúci strelec, nezadržateľný Guirassy a rekordný Hummels

Bonucci sa v 36 rokoch a 159 dňoch stal najstarším debutujúcim strelcom Bundesligy.
Bonucci sa v 36 rokoch a 159 dňoch stal najstarším debutujúcim strelcom Bundesligy.Profimedia
Siedme kolo Bundesligy obrat Dortmundu proti Unionu, ktorý natiahol sériu bez výhry. Otáčať museli aj futbalisti Stuttgartu, ktorí do polčasu prehrávali doma s Wolfsburgom. Z individuálneho hľadiska pútal pozornosť Leonardo Bonucci, Mats Hummels či kanonier Serhou Guirassy.

Dortmund - Union Berlín 4:2

Domáci síce rýchlo viedli gólom Füllkruga od siedmej minúty, ale hostia zareagovali o dve minúty neskôr. Po Trimmelovej štandardke vyrovnal Gosens. Trimmelovi štandardné situácie sedia, vypracoval z nich od začiatku ročníka 2019/20 už devätnásť presných zásahov. Žiadny iný hráč sa k nemu v Bundeslige nepriblížil. Krátko po polhodine hry si postavil loptu na biely bod Bonucci a Union viedol. 

Pre talianskeho futbalistu to bol premiérový zásah v najvyššej nemeckej súťaži. V 36 rokoch a 159 dňoch sa stal najstarším debutujúcim strelcom Bundesligy od Carstena Linkera v roku 2002 (37 rokov). Starší bol iba Morten Olsen (38 rokov). Ale Dortmund sa po prestávke vrátil na trávnik s chuťou a v priebehu piatich minút zvrátil skóre na svoju stranu.

Na Erlinga Haalanda dáva "zabudnúť" Julian Brandt, ktorý sa v šiestom kole po sebe zapojil do gólu svojho mužstva (2 góly, 4 asistencie). V drese domácich oslávil 207. víťazstvo vo svojom 348. bundesligovom vystúpení Mats Hummels. Prekonal tak Michaela Zorca (206) a dostal sa na čelo klubovej štatistiky v rámci ligových výhier. Gólovú poistku dal Borussii v 71. minúte Ryerson. Berlínčania ťahajú päťzápasovú šnúru prehier.

Stuttgart - Wolfsburg 3:1

Márne by sme hľadali lepšieho strelca v nemeckej súťaži než je Serhou Guirassy. V úvode nového ročníka doslova exploduje a nechytá sa na neho ani Harry Kane, ktorý má zatiaľ na konte osem gólov, kým Guinejčan o päť viac. A pri čísle päť zostaneme, pretože 27-ročný futbalista svojím hetrik zariadil Stuttgartu piate víťazstvo v rade, čím dosiahol klub vôbec prvýkrát v histórii na takúto sériu v rámci Bundesligy.

S trinástimi zásahmi zároveň stanovil nový rekord, pretože žiadny iný kanonier nemal po siedmich kolách na konte viac ako jedenásť gólov. Hetrikom pripomenul fanúšikom Cacaua, ktorý v drese Stuttgartu strelil ako posledný tri presné zásahy ešte vo februári 2010 do siete Kolína pri víťazstve 5:1. Guirassy sa presadil od 66. minúty do osemdesiatej druhej.

Lipsko - Bochum 0:0 

Lipsko malo v súboji jasnú prevahu. Hosťom chýbal zranený slovenský futbalista Matúš Bero. Už v prvom dejstve mohlo Lipsko viesť, ale Simons nepremenil pokutový kop. Po zmene strán ho napodobnil aj spoluhráč Forsberg. Odkedy Bochum postúpil do Bundesligy (2021), bola to šiesta zneškodnená penalta brankárom Manuelom Riemannom. Žiadny iný strážca svätyne si nepočína lepšie.

Ďalšie výsledky 7. kola Bundesligy: 

Augsburg - Darmstadt 1:2 

Werder Brémy - Hoffenheim 2:3