V Janove dochytal za AC Giroud a dostal mužstvo na čelo. Turínske derby pre Juve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Janove dochytal za AC Giroud a dostal mužstvo na čelo. Turínske derby pre Juve

Aktualizované
Giroud sa stal hrdinom AC Milána.
Giroud sa stal hrdinom AC Milána. Profimedia
Talianska Serie A mala v sobotu na programe ďalšie tri zápasy v rámci 8. kola. V úvodnom neudržal Inter dvojgólové vedenie a doma si body delil s Bolognou. Turínske derby ovládla opäť "stará dáma", ktorá natiahla sériu neporaziteľnosti proti mestskému rivalovi. Milánske AC dohrávalo súboj bez brankára Maignana. Do brány sa postavil Giroud.

Janov - AC Miláno 0:1

AC Miláno malo pred výkopom dve motivácie. Natiahnuť sériu víťazných duelov na štyri a zároveň dostať sa do čela tabuľky Serie A. V oboch prípadoch uspeli, ale na tri body sa poriadne natrápili. V 87. minúte ich vykúpil Pulišič. Nadstavený čas priniesol až bizarné momenty. Najprv Maignan "MMA zákrokom" zbúral pred pokutovým územím Ekubana, za čo videl červenú kartu.

Rukavice si vzal Giroud a domácim, ktorí až do záverečného hvizdu obliehali šestnástku hostí, odolal. Pri priamom kope mu pomohlo brvno a následne vytiahol kľúčový zákrok, keď sa ho snažil prekonať prenikajúci Puscas. Naopačnej strane videl červenú taktiež brankár Martínez, ale medzi tri žrde už nikoho pustiť nemusel, keďže sfauloval Musaha pri odkope z pokutového územia na samom konci zápasu. 

Juventus - Turín 2:0

O osude turínskeho derby sa rozhodlo po zmene strán, keďže úvodné dejstvo žiadny zásah, ani veľký vzruh, neprinieslo. Domáca "stará dáma" sa presadila krátko po návrat z polčasovej prestávky. Skóre otváral Gatti a po hodine hry ho navýšil a definitívne spečatil Milik. Jedenásť z ostatných pätnástich gólov do siete Turína strelil Juventus zo štandardných situácií, z toho až osem padlo po rohovom kope. 

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Juventus zároveň neprehral proti Turínu sedemnásty súboj v rade a v treťom z ostatných piatich derby si udržal čisté konto. V lige pokračuje v sérii troch kôl bez prehry. So sedemnástimi bodmi sa usadil na tretej priečke neúplnej tabuľky.

Inter - Bologna 2:2

Už v trinástej minúte viedli domáci o dva góly, keď sa presadil najskôr Acerbi a po ňom vo výbornej forme hrajúci Martínez. Argentínčan má z ôsmich duelov na konte už desať gólov. Stal sa len tretím hráčom Interu, ktorému sa za osem kôl podarilo nazbierať dvojciferný počet presných zásahov. Pred ním to bol Giuseppe Meazza (11 v 1935/36) a Antonio Valentin Angelillo (16 v 1958/59). 

Lenže ani dva góly nestačili zverencom Simoneho Inzaghiho k víťazstvu. Ešte v devätnástej minúte prerušil pozitívnu vlnu domácich premenenou penaltou Orsolini a krátko po zmene strán vyrovnal Zirkzee. Prvýkrát od februára 2019 (3:3 s Fiorentinou, pozn.) "Nerazzurri" remizovali po tom, čo viedli dvojgólovým rozdielom. V tabuľke sa dostali do čela s 19 bodmi o bod pred mestského konkurenta z AC.