Leverkusen trhá s Alonsom rekordy a zostáva na čele. Nenahraditeľný Wind

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen trhá s Alonsom rekordy a zostáva na čele. Nenahraditeľný Wind

Aktualizované
Xabi Alonso ťahá osemzápasovú šnúru víťazstiev.
Xabi Alonso ťahá osemzápasovú šnúru víťazstiev.Profimedia
Futbalisti Bayeru Leverkusen sa aj po 12. kole udržali na čele tabuľky nemeckej Bundesligy. V sobotu triumfovali na ihrisku Werderu Brémy 3:0 a naďalej vedú s dvojbodovým náskokom pred majstrovským Bayernom Mníchov.

Werder Brémy – Bayer Leverkusen 0:3

Forma ako hrom. Xabi Alonso prežíva rozprávkový štart do svojej trénerskej kariéry. A Leverkusen pod ním nemenej krajšiu sezónu. V dvanástom vystúpení sa so svojimi zverencami radoval z jedenásteho triumfu. Svoje 42. narodeniny oslávil Španiel štýlovo. Bayer sa po trojgólovom víťazstve stal historicky prvým celkom, ktorému sa v úvodných 12. kolách podarilo streliť v každom z nich minimálne dva góly.

 Pre "farmaceutov" to bol trinásty triumf naprieč všetkými súťažami. V Bundeslige natiahli víťaznú šnúru na osem stretnutí. Formu má takisto krídelný obranca Alejandro Grimaldo, ktorý sa od ročníka 04/05 podieľal na góle v každom zo svojich prvých šiestich duelov na pôde súpera. Žiadnemu inému trénerovi Leverkusenu sa nepodarilo ovládnuť osem kôl po sebe.

Wolfsburg – Lipsko 2:1

Päť kôl čakali futbalisti Wolfsburgu na trojbodový zápis. Negatívnu šnúru sa im podarilo pretrhnúť pred svojimi fanúšikmi proti Lipsku. Pri oboch góloch bol Jonas Wind. Z celkových sedemnástich zásahov mužstva stretil deväť. V sobotu si pripísal presný zásah a asistenciu. Žiadny iný hráč nemá taký vplyv na svoj tím. 

Skvelé čísla Winda.
Skvelé čísla Winda.Flashscore

Dortmund – Mönchengladbach 4:2

Zverenci Edina Terziča privodili svojim priaznivcom infarkt už v prvom dejstve. Po 28 minútach prehrávali dvojgólovým rozdielom, ale do polčasu stihli zásahmi Marcela Sabitzera, Nicklasa Füllkruga a Jamieho Bynoa-Gittensa otočiť skóre. V siedmej minúte nadstaveného času spečatil rezultát Malen. Borussia zvíťazila po troch kolách a dostala sa o bod pred Lipsko na štvrtú priečku. 

Štatistika prestrelky v Signal Iduna Parku.
Štatistika prestrelky v Signal Iduna Parku.Flashscore

Bundesliga - 12. kolo:

Union Berlín – Augsburg 1:1

Freiburg – Darmstadt 1:1

Frankfurt - Stuttgart 1:2