Kane rozhodol proti Kolínu a prekonal Lewandowského prvú sezónu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane rozhodol proti Kolínu a prekonal Lewandowského prvú sezónu

Harry Kane je v nemeckej Bundeslige nezastaviteľný.
Harry Kane je v nemeckej Bundeslige nezastaviteľný.Profimedia
V predohrávke 12. kola Bundesligy cestoval mníchovský Bayern na pôdu Kolína, z ktorej sa vracia s víťazstvom 1:0. O troch bodoch a dočasnej prvej priečke rozhodol Harry Kane (30). Bavori budú čakať na sobotný výsledok Bayeru Leverkusen, ktorý stráca bod a má súboj v Brémach k dobru.

1. FC Kolín - Bayern Mníchov 0:1

Žiadna strelecká hitparáda to tentoraz v podaní Bayernu nebola. Zverencom Thomasa Tuchela stačil jeden zásah. Postaral sa oň po zakončení Choupa-Motinga a vyrazení brankárom Schwabem v 20. minúte Kane. Pre reprezentanta "Albiónu" to bol osemnásty gól vo svojej premiérovej bundesligovej sezóne. Stačilo mu 12 kôl. Prekonal tak poľského kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý pri debute prekonal brankárov 17-krát, ale v 31 dueloch v ročníku 2014/15. 

Harry Kane sa zároveň stal historicky najlepším Angličanom hrajúcim v Bundeslige. V doterajšej tabuľke strelcov viedol od sezóny 19/20 Jadon Sancho so sedemnástimi zásahmi. S rovnakým počtom je na tretej priečke Kevin Keegan (78/79). Po zmene strán si Bayern podobnú prevahu, akú mal v prvom dejstve, vypracovať nedokázal. Leroy Sané zahodil tri gólové príležitosti. Brvno trafil Coman. Mníchovčania sa minimálne do soboty dostali do čela tabuľky.