Milujem tu každú sekundu, hlási nadšený Kane z Mníchova. Prekoná Lewandowského rekord?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Milujem tu každú sekundu, hlási nadšený Kane z Mníchova. Prekoná Lewandowského rekord?

Harry Kane je vo svojom novom pôsobisku spokojný.
Harry Kane je vo svojom novom pôsobisku spokojný.Profimedia
Od kapitána anglickej reprezentácie Harryho Kanea (30) sa po jeho letnom príchode do Bayernu Mníchov očakávali góly, no skúsený útočník svojou formou v novom pôsobisku výrazne prekonal očakávania. V 15 zápasoch za nemecký klub strelil 21 zásahov. Stal sa miláčikom fanúšikov a slovami chvály nešetria ani spočiatku skeptickí odborníci.

Rýchlejšie než čakal

Kane prišiel do Bayernu s cieľom zaplniť dieru na poste stredného útočníka, ktorá vznikla po minuloročnom odchode Roberta Lewandowského do Barcelony. Mníchovský klub zaňho Tottenhamu zaplatil 100 miliónov eur, čím sa stal najdrahším hráčom Bundesligy. Obe strany si toto spojenie po niekoľkých mesiacoch pochvaľujú.

"Milujem tu každú sekundu," povedal Kane po sobotňajšej výhre 4:2 nad nováčikom Heidenheimom, ku ktorej prispel dvoma gólmi. Po 11 ligových zápasoch má na konte už 17 zásahov, čo sa v 60-ročnej histórii Bundesligy ešte nikomu nepodarilo tak rýchlo. "Išlo to rýchlejšie, ako som očakával. Ešte nikdy som nezačal sezónu tak dobre, som na to hrdý," povedal kapitán "Albiónu".

Harry Kane a jeho tohtosezónne čísla.
Harry Kane a jeho tohtosezónne čísla.Flashscore

Navyše, jeho sedemnásť gólov už v polovici novembra je viac, ako sa podarilo kráľom strelcov minulej sezóny Niclasovi Füllkrugovi a Christopherovi Nkunkuovi za celú sezónu. "Je to obdivuhodné. Je to prvýkrát, čo hrá mimo Britských ostrovov a strelil toľko gólov. Pomáha mu aj tím. Je to fenomén," povedal po sobotňajšom zápase športový riaditeľ Bayernu Christoph Freund. "Je ťažké povedať niečo iné. Výkon hovorí sám za seba, nie sú potrebné žiadne slová," komentoval tréner Thomas Tuchel.

Najlepší strelec anglickej reprezentácie a druhý najlepší histórie Premier League skóroval štyrikrát aj v štyroch zápasoch Ligy majstrov a pomohol Bayernu k predčasnému postupu zo skupiny.

Chvála aj od kritikov

Jedným z vrcholov Kaneovho doterajšieho pôsobenia v Nemecku bol 60-metrový lob z vlastnej polovice ihriska, ktorým prispel k drvivej výhre 8:0 nad Darmstadtom. Počas minulého víkendu zaznamenal aj hetrik pri výhre v Dortmunde, čo sa pri debute v tejto nemeckej klasike ešte nikomu nepodarilo.

"Myslím si, že dokáže všetko. Našou úlohou je len pomôcť mu dostať sa do tejto pozície. Ak sa dostane do blízkosti alebo v pokutovom území k strele, je veľká šanca, že sa to skončí gólom," pochválil svojho spoluhráča skúsený Thomas Müller.

Svoj názor na Kaneove výkony musel upraviť aj bývalý nemecký reprezentant Dietmar Hamann, ktorý mal v lete pochybnosti o tom, nakoľko bude anglický útočník v Bundeslige efektívny. "Nikdy by som si nemyslel, že bude takto páliť ostrými. Aj keď, samozrejme, podpísal štvorročnú zmluvu, nie trojmesačnú a navyše dostáva skvelé lopty od spoluhráčov. Ale aj tak je to pôsobivé, pretože je jedným z mála útočníkov, ktorí nie sú rýchli. Na druhej strane to ukazuje, aký je to inteligentný hráč. Bayern urobil správnu vec. Je to fenomén," povedal vicemajster sveta z roku 2002, ktorý pracuje ako televízny expert.

Ak Kane príliš nespomalí, Lewandowského strelecký rekord 41 gólov zo sezóny 2020/21 v Bundeslige by sa mohol začať otriasať. "Ak sa k nemu priblížim v apríli na konci sezóny, určite sa o to budem usilovať," povedal anglický kanonier.