Lipsko sa priblížilo k miestenke do LM, Bayern splnil svoju povinnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsko sa priblížilo k miestenke do LM, Bayern splnil svoju povinnosť

Aktualizované
Lipsko si polepšilo.
Lipsko si polepšilo.TASR
Nemecká najvyššia súťaž ponúkla v rámci 31. kola zaujímavé merania síl na oboch póloch tabuľky. Na vyššie poschodie sa podarilo poskočiť futbalistom Lipska, dno ligového osudia prinieslo dôležitú výhru pre Herthu Berlín. Bayern triumfoval v Brémach a zvýšil náskok pred Dortmundom.

Augsburg - Union Berlín 1:0 (0:0)

Gól: 53. Beljo

Borussia Mönchengladbach - Bochum 2:0 (1:0)

Góly: 35. Hofmann, 90+1. Stindl

Na hostí, ktorí bojujú o záchranu a nevyhrali päť duelov v rade, čakala skúška v podobe súboja v Borussia-Parku. Domáci pohybujúci sa v pokojných vodách stredu tabuľky potvrdili rolu favorita, no definitívne sa mohli upokojiť až v prvej minúte nadstaveného času po zásahu Larsa Stindla. Bochum ostáva na predposlednej priečke.

Freiburg - Lipsko 0:1 (0:0)

Gól: 73. Kampl

Stade Europa-Park hostil boj o pozíciu zaručujúcu Ligu majstrov. Meranie síl štvrtého s piatym celkom zvládli lepšie hostia, ktorým na tri body stačil gólový príspevok Kevina Kampla. Hostia využili zaváhanie Unionu Berlín a v tabuľke sa dostali práve pred tím z hlavného mesta, ktorý prehral v Augsburgu.

Štatistiky duelu vo Freiburgu
Štatistiky duelu vo FreiburguFlashscore

Hertha Berlín - Štuttgart 2:1 (2:1)

Góly: 29. Kempf, 45+2. Niederlechner - 38. Guirassy

Posledná Hertha prehrala štyri zápasa po sebe a na šestnásty Štuttgart strácala šesť bodov. Ak si ešte chcela udržať akú-takú nádej na udržanie bundesligovej príslušnosti, nemohla dopustiť triumf hostí, ktorí takisto bojujú o záchranu. O všetkom podstatnom rozhodla už prvá polovica stretnutia, víťaznú ranu si pripísal Florian Niederlechner. Tri mužstvá na spodku tabuľky sú teda rozdelené tromi bodmi.

Posledná trojica tabuľky Bundesligy
Posledná trojica tabuľky BundesligyFlashscore

Hoffenheim - Frankfurt 3:1 (3:0)

Góly: 8. Baumgartner, 39. Kramarič (pen.), 45+3. Bebou - 54. Götze

Hostitelia mali v úmysle pokoriť silného protivníka a vzdialiť sa zóne zostupu. Svoje ambície začali napĺňať už v ôsmej minúte, do prestávky pridali ešte dva presné zásahy a pred štartom druhej polovice mali trojgólový náskok. Vo zvyšnej 45-minútovke sa presadil už len hosťujúci Mario Götze, ktorý dal výsledku konečnú podobu.

Werder Brémy - Bayern Mníchov 1:2 (0:0)

Góly: 87. Schmidt - 62. Gnabry, 73. Sané

Triumf úradujúcich majstrov zariadili Serge Gnabry a Leroy Sané, ktorí sa gólovo presadili v 62. a 73. minúte. Ich tím dosiahol nad Brémami rekordný 27. ligový triumf za sebou, čo je najlepšia bilancia v histórii Bundesligy voči jednému tímu. Domáci zaznamenali štvrtú domácu prehru v rade a sú na dvanástom mieste, sedem bodov od pásma zostupu. 

Bayern si tak upevnil vedenie v tabuľke a zvýšil náskok na druhú Borussiu Dortmund na štyri body. Tá má však zápas k dobru.