Schalke vystúpilo nad hladinu, Kolín zdolal Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schalke vystúpilo nad hladinu, Kolín zdolal Leverkusen

Radosť hráčov Schalke 04.
Radosť hráčov Schalke 04.Profimedia
V 31. kole nemeckej Bundesligy sa z troch bodov tešia hráči Kolína a Schalke.

Bayer Leverkusen - 1. FC Kolín 1:2 (1:2)

Góly: 28. Adli - 14. a 36. Selke

Hostia odplatili domácim jesennú porážku z porýnskeho derby. Hoci bol Kolín v úvodnej štvrťhodine vpredu neškodný, z prvej šance dokázal streliť gól. Po peknom centri Kainza, ktorý našiel hlavu útočníka Selkeho, sa fanúšikovia tešili prvýkrát v zápase.

Súper si vedenie užil iba trinásť minút. Leverkusen predviedol rýchly prechod do útoku, Diaby našiel výbornou prihrávkou pred bránou Adliho a ten prudkou strelou z prvej prekonal brankára. Selke však ešte v prvom dejstve poslal svoj tím do výhody druhým zásahom v zápase, zhodou okolností takisto po centri z pravej strany, tentokrát z kopačky Thielmanna. Strelec tentokrát zakončoval nohou. Leverkusenu patrí šiesta priečka, Kolín je desiaty.

Mainz - Schalke 2:3 (0:1)

Góly: 53. Barreiro, 70. Martín - 26. a 90.+10 Bülter (pen.), 60. Krauß 

Výborný zápas sledovali fanúšikovia v Mainzi. Domácim patrí pohodlné ôsme miesto, hostia však bojujú o holé prežitie v súťaži, a tak museli zabrať. Darilo sa im to od 26. minúty po zásahu Bültera, Mainz však vyrovnal trinásť minút po zmene strán.

Následne to bolo ako na hojdačke - mužstvo z Gelsenkirchenu po hodine hry opäť viedlo, v 70. minúte však hostitelia zase vyrovnali. Vytúžené tri body vystrelil hosťom v úplnom závere z pokutového kopu Bülter. Schalke je v neúplnej tabuľke na 14. priečke a vystúpilo zo zóny zostupu, musí však čakať na víkendové výsledky konkurentov v boji o záchranu.