Leverkusen predĺžil svoju neporaziteľnosť na 14 zápasov, Lipsko porazilo Hoffenheim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen predĺžil svoju neporaziteľnosť na 14 zápasov, Lipsko porazilo Hoffenheim

Aktualizované
Leverkusen opäť neprehral, ale v tomto zápase potreboval vyhrať.
Leverkusen opäť neprehral, ale v tomto zápase potreboval vyhrať.AFP
Leverkusen remizoval v 30. kole Bundesligy na pôde Unionu Berlín 0:0 a predĺžil svoju sériu neporaziteľnosti v celej súťaži na 14 zápasov. Lipsko a Freiburg zaznamenali dôležité víťazstvá v boji o miestenky do Ligy majstrov. Oba tímy zdolali svojich súperov 1:0.

1. FC Kolín - SC Freiburg 0:1 (0:0)

Gól: 54. Doan

Freiburg vyhral v Kolíne 1:0 a udržal si štvrté miesto v tabuľke pred Lipskom. Ritsu Doan bol krátko po zmene strán jediným úspešným strelcom zápasu a jeho dôležitý gól posilnil nádeje bádenských futbalistov na prvú účasť v Lige majstrov. Pre domáci tím, v ktorom odohral Jonas Hector jeden zo svojich posledných profesionálnych zápasov, to nebola veľmi citeľná prehra. Ich sedembodový náskok na zostupové pásmo by totiž štyri kolá pred koncom mal byť dostatočný.

Kolín nad Rýnom nedokázal využiť svoje príležitosti.
Kolín nad Rýnom nedokázal využiť svoje príležitosti.Opta by Stats Perform

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1:1 (1:0)

Góly: 25. Rexhbecaj (vl.) - 58. Demirovič

Frankfurt doma remizoval s Augsburgom 1:1. V 25. minúte potešil divákov Elvis Rexhbecaj, ktorý nešťastne prepasíroval loptu za Tomáša Koubeka, ktorý pre zranenie spoluhráča zaskakoval už tretíkrát v rade. Orli sa prvého ligového víťazstva od 18. februára nedočkali, keď im v 58. minúte zaistil deľbu bodov Ermedin Demirovič.

RB Lipsko - 1889 Hoffenheim 1:0 (1:0)

Gól: 28. Nkunku

Lipsko zvíťazilo nad Hoffenheimom 1:0. Christopher Nkunku, ktorý sa po dlhom zranení objavil prvýkrát v základnej zostave, premenil výraznú prevahu Býkov na úvodný gól v prvom polčase. Keďže gól francúzskeho útočníka sa ukázal ako rozhodujúci, domáci mohli po záverečnom hvizde oslavovať zisk cenných bodov v boji o účasť v Lige majstrov.

Nkunku a jeho cesta k víťaznému gólu.
Nkunku a jeho cesta k víťaznému gólu.Opta by Stats Perform

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 2:1 (1:0)

Góly: 22. Guirassy, 83. Coulibaly (z 11 m) - 78. Weigl (z 11 m), ČK: 84. Itakura (Borussia)

Stuttgart doma zdolal Borussiu Mönchengladbach 2:1 a vďaka trom bodom odskočil z nebezpečnej zóny. Napriek nevýraznému výkonu sa hosťom podarilo znegovať úvodný gól VfB, keď z pokutového kopu skóroval Julian Weigl. V záverečnej desaťminútovke dostali rovnakú príležitosť aj domáci, za ktorých z bieleho bodu rozhodol Tanguy Coulibaly.

Union Berlín - Bayer Leverkusen 0:0

Union doma remizoval s Leverkusenom 0:0. Zápas medzi ašpirantmi na postup do pohárovej Európy ponúkol z oboch strán veľmi opatrné divadlo, ktorému chýbali nielen góly, ale aj akékoľvek šance. Napriek tomu konečný výsledok nebol sklamaním ani pre jedno z mužstiev, keďže Berlínčania si udržali domácu neporaziteľnosť a hostia predĺžili svoju sériu bez prehry na 14 zápasov.

Diváci veľa šancí na skórovanie nevideli.
Diváci veľa šancí na skórovanie nevideli.Opta by Stats Perform

Schalke - Brémy 2:1 (0:1)

Góly: 82. Van den Berg, 90+3. Drexler – 20. Ducksch

Rýchly zásah Brém povzbudil domácich k dobrému výkonu, ktorý sa postupom času stupňoval a nakoniec sa pretavil aj do gólov. Najprv sa prvýkrát v najvyššej nemeckej súťaži presadil Sepp van den Berg a v nadstavenom čase rozhodol o víťazstve v boji o záchranu skúsený Dominick Drexler.

Tabuľka Bundesligy
Tabuľka BundesligyFlashscore