Nekonečná sága sa uzavrela. Postecoglu potvrdil prestup Kanea do Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nekonečná sága sa uzavrela. Postecoglu potvrdil prestup Kanea do Bayernu

Aktualizované
Angličan má nasmerované do metropoly Bavorska.
Angličan má nasmerované do metropoly Bavorska.Profimedia
Anglický futbalista Harry Kane (30) sa stane novou posilou Bayernu Mníchov. Jeho odchod potvrdil v piatok tréner Tottenhamu Angelos Postecoglou (57). Nemecký šampión Londýnčanom údajne zaplatí za 30-ročného útočníka odstupné 100 miliónov eur.

V piatok by mal v Mníchove absolvovať lekársku prehliadku a podľa televízie Sky môže byť k dispozícii už v sobotnom dueli o nemecký Superpohár proti Lipsku. 

"Kane by mal v Bayerne nosiť dres s číslom 9 po tom, čo vo štvrtok v noci súhlasil, že sa pripojí k tímu bundesligového majstra," informoval v piatok portál The Athletic.

Tottenham prikývol až na štvrtú ponuku Bavorov vo výške takmer 110 miliónov eur plus bonusy. Angličanovi mala platná zmluva so "Spurs" vypršať na konci budúceho roka a majiteľ klubu Joe Lewis preferoval jeho predaj, keďže o rok by mohol odísť zadarmo.

"Dospelo to do bodu, keď už začína byť zrejmé, že k prestupu dôjde. Z môjho pohľadu už máme aspoň jasno. Môžeme sa pohnúť ďalej, už bez Harryho," povedal kouč Tottenhamu Postecoglu.

Kane futbalovo vyrastal v akadémii Tottenhamu a v Premier League má v jeho drese na konte 213 gólov, čo je v historických tabuľkách druhé miesto za Alanom Shearerom (260). V minulom ročníku dosiahol métu 30 gólov v 38 stretnutiach. Je aj najlepší strelec anglickej reprezentácie s 58 presnými zásahmi.

Bayern začne sezónu v sobotu práve zápasom proti Lipsku. O šesť dní neskôr nastúpi v Bundeslige na ihrisku Brém. Klub doteraz najviac zaplatil za príchod Lucasa Hernándeza z Atlética Madrid, ten prestúpil v roku 2019 za 80 miliónov eur. V súčasnosti je už hráčom PSG. Transfer Kanea bude v histórii klubu rekordným.