Neuer sa vrátil takmer po roku a vychytal čisté konto: Som šťastný ako nikdy predtým

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuer sa vrátil takmer po roku a vychytal čisté konto: Som šťastný ako nikdy predtým

Neuer sa dočkal návratu po takmer roku. Udržal si čisté konto.
Neuer sa dočkal návratu po takmer roku. Udržal si čisté konto.Reuters
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer (37) sa do kolotoča Bundesligy vrátil v sobotu takmer po roku. Po 350 dňoch sa postavil medzi tri žrde a pomohol spoluhráčom k triumfu 8:0 nad Darmstadtom. Skúsený gólman prezradil, že nikdy nebol šťastnejší ako po záverečnom hvizde.

Bayern Mníchov - Darmstadt 8:0

Nemecký brankár chytal v lige prvýkrát od novembra 2022 po tom, ako si počas lyžovačky v decembri minulého roka zlomil nohu po predčasnom vypadnutí Nemecka z majstrovstiev sveta v Katare.

"Som veľmi šťastný, najšťastnejší, aký som kedy po zápase bol," neskrýval emócie Neuer, ktorý bol v sobotu kapitánom tímu. "Bol som pozitívne naladený, ale nie nervózny. Mierne zvedavý, ako to dopadne," doplnil svoje pocity.

Reprezentant "Die Nationalelf" vyzeral byť na dobrej ceste k návratu svojej najlepšej formy. V prvom polčase predviedol niekoľko vynikajúcich zákrokov, ale väčšinu druhého strávil bez väčšej práce, keďže Bayern po prestávke osemkrát skóroval a so svojím súperom nemal žiadne zľutovanie.

"Bol som naozaj šťastný, že som sa vrátil do Allianz Arény a môžem hrať pred našimi fanúšikmi. Jednoducho, je skvelé byť opäť na ihrisku," zdôraznil.

Aj keď mu miesto v základnej zostave prepustil kolega Sven Ulreich, Neuer musí stále bojovať o to v reprezentácii Nemecka pred budúcoročnám domácim EURO 2024. Najväčším konkurentom je jednotka Barcelony Marc-André ter Stegen, ktorý bol počas absencie Neuera prvou voľbou. Manuel predtým prakticky 13 rokov nikoho nastálo medzi tri žrde nepustil. 

"Momentálne na národný tím nemyslím, myslím iba na Bayern," podotkol 37-ročný brankár. "Tréner Julian Nagelsmann mi v piatok zavolal a zaželal mi pred duelom všetko najlepšie," prezradil. 

Neuer sa v sobotu dočkal veľkej pochvaly aj od klubového trénera Thomasa Tuchela. "Manuel myslí dva kroky dopredu, to sa dá vyčítať z rozhovorov a tréningov. Včas si uvedomuje situácie a prispôsobuje tomu svoju hru," vyriekol šéf lavičky Bavorov na tlačovej konferencii.

"Vrátiť sa po takomto zranení a dobe... Vždy bol o tom presvedčený. Zvládnuť to však takýmto senzačným výkonom, je skvelé. Zaslúži si najvyšší rešpekt," uzavrel debatu Thomas Tuchel.