Nový nástroj vo svete futbalu ponúkne prestupové hodnoty viac ako 30 000 hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový nástroj vo svete futbalu ponúkne prestupové hodnoty viac ako 30 000 hráčov
Erling Haaland a Jude Bellingham sú podľa údajov CIES najdrahší hráči na svete.
Erling Haaland a Jude Bellingham sú podľa údajov CIES najdrahší hráči na svete.Profimedia
Futbalové observatórium CIES vo Švajčiarsku využilo štatistické modely na analýzu prestupovej hodnoty hráčov v 1 229 kluboch v 74 ligách na celom svete.

Analyzujúc viac ako 30-tisíc hráčov, CIES Football Observatory zaviedlo nový inovatívny nástroj, prostredníctvom ktorého si môžete prezerať aj ich databázu hodnôt hráčov.

Databáza zohľadňuje futbalistov, ktorým zostávajú tri alebo viac rokov do konca ich aktuálnej zmluvy. Možno ich nájsť na základe pozície, ligy, klubu, ako aj veku, a to celosvetovo.

Bezplatný nástroj je dostupný tu.

Nie je prekvapením, že na vrchole zoznamu z hľadiska odhadovaných prestupových hodnôt sú Vinícius Junior z Realu Madrid, Kylian Mbappé z PSG, Erling Haaland z Manchestru City a Jude Bellingham z Borussie Dortmund, ktorých hodnota presahuje 200 miliónov eur.

Gianluigi Donnarumma z PSG je na čele tabuľky brankárov, Eder Militao kraľuje stopérom, zatiaľ čo Reece James z Chelsea je najvyššie oceneným krajným obrancom v databáze.

Ďalšími významnými protagonistami, ktorí v tomto smere vedú tabuľky svojich klubov, sú Bukayo Saka (Arsenal), Pedri (Barcelona), Jamal Musiala (Bayern), Pedro (Flamengo) a Alan Varela (Boca Juniors).

CIES Football Observatory je výskumná skupina v rámci Medzinárodného centra pre športové štúdie (CIES), nezávislého študijného centra so sídlom v Neuchateli vo Švajčiarsku. Futbalové observatórium CIES sa špecializuje na štatistickú analýzu futbalu.