Liverpool odstúpil z boja o Bellinghama, Realu chce skomplikovať jeho zisk Man City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool odstúpil z boja o Bellinghama, Realu chce skomplikovať jeho zisk Man City
Kde v lete skončí Jude Bellingham?
Kde v lete skončí Jude Bellingham?Profimedia
Anglický Liverpool ukončil svoj boj o zisk talentovaného záložníka Judea Bellinghama (19). Hlavným dôvodom má byť vysoká cena a fakt, že "The Reds" potrebujú v lete spraviť väčšiu prestavbu kádra hlavne v strede poľa.

V prípade zisku hviezdy Borussie Dortmund by tréner Klopp nemal dostatok finančných prostriedkov na ďalšie kvalitné posily. Zdá sa, že na Anfield mladý Bellingham nepríde, aj keď podľa predošlých informácií to mala byť jeho preferovaná destinácia. Dokonca pred Realom Madrid.

Práve "Los Blancos" majú o tohto futbalistu dlhodobo enormný záujem. BVB za svoj klenot požaduje takmer 150 miliónov eur. Na Santiago Bernábeu dúfajú, že bude stačiť aj čiastka len jemne presahujúca hranicu sto miliónov. Do hry sa, samozrejme, chce vložiť ďalší gigant a síce Manchester City.

Podľa The Telegraph sú "Cityzens" ochotní zaplatiť toľko, koľko si Dortmund vypýta. Jazýčkom na váhach má byť aj Erling Haaland, ktorý sa s Bellinghamom dobre pozná zo spoločného pôsobenia v Borussii. Medzi záujemcami stoja takisto Chelsea či PSG, no týmto klubom sa veľké šance nedávajú. Situácia Manchestru United záleží od potenciálneho predaja klubu.

Konečné rozhodnutie ostane pravdepodobne na samotnom hráčovi. Zmluva v Signal Iduna Parku mu končí až po sezóne 2023/24 a aj keď ho chce súčasný zamestnávateľ čo najlepšie speňažiť, je mu v podstate jedno, kam prestúpi. Dortmund by údajne rád akceptoval čo najvyššiu ponuku, ale posledné slovo pri výbere bude mať Bellingham.

Samotný Liverpool si podľa Sky Sports vytipoval viacero alternatív do stredu poľa. Do hľadáčika sa dostali "lacnejší", ale kvalitní hráči ako Declan Rice (West Ham), Moises Caicedo (Brighton), Nicolo Barella (Inter), Matheus Nunes (Wolves), Ryan Gravenberch (Bayern) či Mason Mount (Chelsea).

Z Anfieldu odchádza útočník Roberto Firmino, ale hlavne záložníci Alex Oxlade-Chamberlain a Naby Keita, ktorým sa končí zmluva. Hosťovanie Arthura dopadlo katastrofálne. Odísť má aj James Milner a Jordan Henderson už nepodáva také výkony ako kedysi. Otázna je budúcnosť Thiaga Alcantaru.