Udalosti Premier League: Útok Arsenalu na titul sa skomplikoval, zlá nálada v Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Premier League: Útok Arsenalu na titul sa skomplikoval, zlá nálada v Chelsea
Hráči Arsenalu mohli po zápase ďakovať za bod výbornému Ramsdalovi.
Hráči Arsenalu mohli po zápase ďakovať za bod výbornému Ramsdalovi.AFP
Arsenal na ceste za titulom v Premier League v 30. kole zaváhal. Proti Liverpoolu v nedeľu získal na jeho štadióne iba bod po dramatickej remíze 2:2. Návrat trénera Franka Lamparda (44) do Chelsea nevyšiel podľa predstáv. Za to Manchester United si aj napriek zraneniu Marcusa Rashforda (25) upevnil pozíciu v prvej štvorke. Čo všetko sa cez víkend v Anglicku udialo?

Arsenal nezvládol tlak

Po sérii siedmich ligových výhier v rade Arsenal nakoniec stratil body po tom, čo City v sobotu vyhralo hladko 4:1 v Southamptone. Síce sa zdalo, že Gunners na Anfielde smerujú k víťazstvu, keď Gabriel Martinelli a Gabriel Jesus v priebehu polhodiny zvýšili na 2:0. Líder tabuľky po záverečnom hvizde ďakoval Aaronovi Ramsdalovi za bod.

Aj keď sa "The Reds" v aktuálnej sezóne trápia, doma prehrali iba jeden súboj a v nedeľu sa v napínovanom stretnutí dokázali vrátiť. Brankár Gunners v záverečnej fáze predvádzal úžasné zákroky, ktorými zneškodnil pokusy Mohameda Salaha, Darwina Núñeza a Ibrahima Konatého

Jürgen Klopp a Mikel Arteta.
Jürgen Klopp a Mikel Arteta.Livesport

Stratené dva body by sa mohli ukázať ako kľúčové v boji o titul, pretože City sa v správny čas dostalo do najlepšej formy. Na rozdiel od hráčov Mikela Artetu sú zverenci Pepa Guardiolu po štvornásobnom titulovom triumfe v ostatných piatich rokoch ostrieľaní. Napriek šesťbodovej strate v Manchestri vedia, že ak vyhrajú zostávajúcich deväť súbojov, titul takmer s istotou obhája.

Chelsea pri návrate Lamparda s prehrou

Rovnako ako pred ním Thomas Tuchel a Graham Potter, tiež Frank Lampard rýchlo zistil, že problémy Chelsea sú zakorenené hlboko a nedajú sa napraviť zo dňa na deň. Lampard sa vrátil na Stamford Bridge ako tretí tréner v tomto ročníku po tom, čo súhlasil, že do jeho konca nahradí prepusteného Pottera.

Návrat klubovej legendy po vyhodení z Chelsea v januári 2021 a následnom prepustení z Evertonu na začiatku tejto sezóny k oživeniu príliš neprospel. Gól Matheusa Nunesa z úvodného dejstva odsúdil "Blues" k sobotnej prehre 0:1 na Molineux. Klub minul viac ako 500 miliónov na posily. Pred stredajším prvým štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Realu Madrid zostáva na pochmúrnom 11. mieste.

Frank Lampard si na prvé víťazstvo po návrate musí počkať.
Frank Lampard si na prvé víťazstvo po návrate musí počkať.Livesport

Keby sa Lampardovi podarilo proti "bielemu baletu" dosiahnuť prekvapivé víťazstvo, fanúšikom by dal zabudnúť na nevydarenú sobotu. Stredopoliar Conor Gallagher zhrnul biednu náladu v mužstve. "Nemôžeme sa príliš sťažovať. Sme sklamaní a nahnevaní, pretože sme veľmi chceli. V súčasnej dobe to jednoducho nejde. Ide o množstvo oblastí, ktoré môžeme zlepšiť a robiť ich inak. Musíme sa pozrieť sami na seba. Individuálne i kolektívne. V sobotu sme neurobili maximum."

Manchester United ukázal silu

Harry Maguire verí, že "červeným diablom" sa môže dariť aj bez Marcusa Rashforda. Ten si ku koncu sobotného duelu proti Evertonu na Old Trafford natiahol trieslo a šéf United Erik ten Hag priznal, že zranenie nevyzerá dobre.

Manchester má náskok iba tri body pred piatym Tottenhamom v súboji o Ligu majstrov v budúcej sezóne. Trvalá absencia Rashforda by ho určite bolela. Obranca Maguire je ale presvedčený, že mužstvo sa s problémom dokáže vysporiadať, zatiaľ čo ho čaká nielen boj o TOP 4, ale tiež FA Cup a Európska liga.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore

Do zostavy sa vracia po suspendácii Casemiro. Nasledujú ho Christian Eriksen s Anthonym Martialom, ktorí sú v plnej kondícii. "V rovnakých jedenástich hráčoch nebudeme nikdy úspešní. Hráme vo všetkých súťažiach, k tomu je potrebný aj počet. Mať späť Christiana a Anthonyho je skvelé. Sú pre nás dôležití. Máme dobrý tím, ktorý sa vie vyrovnať s nárokmi, ktoré na nás kladú," povedal Maguire.

Hráč kola

Udržal Aaron Ramsdale Gunners v boji o titul? Po tom, čo Arsenal zahodil dvojgólový náskok proti živou vodou pokropenému Liverpoolu, sa fanúšikovia na Anfielde dožadovali víťazstva domácich v poslednej minúte.

Dvadsaťštyriročný brankár zázračne zneškodnil strelu Mohameda Salaha. Následne sa vrhol doľava, aby na čiare vytlačil pokus Ibrahima Konatého. Keď Arsenal vyhrá ligu o jediný bod, bude jasné prečo.

Gól kola

Pred stretom Wolves s Chelsea na Molineau sa hovorilo o emotívnom návrate Franka Lamparda na lavičku Blues a o tom, či by jeho prítomnosť mohla stabilizovať potápajúcu sa loď. Po tridsiatich minútach Matheus Nunes zmietol zo stola sentiment, keď poslal loptu za Kepu Arrizabalagu a zaistil domácim dôležité tri body v boji udržanie sa v najvyššej súťaži. Bol to gól, na ktorý by bol pyšný aj Lampard vo svojich najlepších rokoch.