Manchester City aj Arsenal strelili po štyri góly, Chelsea podľahla Aston Ville

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City aj Arsenal strelili po štyri góly, Chelsea podľahla Aston Ville
Aktualizované
Manchester City si podmanil šláger víkendu v Premier League.
Manchester City si podmanil šláger víkendu v Premier League.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v šlágri 29. kola anglickej Premier League proti Liverpoolu 4:1 napriek tomu, že prehrávali 0:1. Úlohu favorita potvrdil Arsenal, ktorý rovnakým skóre porazil Leeds a na čele tabuľky má osembodový náskok. Prekvapivo doma prehrala Chelsea. Zahodila veľké množstvo šancí a nestačila na Aston Villu.

Manchester City - Liverpool 4:1 (1:1)

Góly: 27. Álvarez, 46. de Bruyne, 53. Gündogan, 74. Grealish - 17. Salah

V šlágri kola potrebovali vyhrať oba tímy. Lepšie začal Liverpool, pretože Fabinho našie za obranou Jotu a aj keď toho zastavil Akanji, tak z druhej vlny dobehol nepokrytý Mohamed Salah a trafil presne. Manchester City rýchlo odpovedal. Center Grealisha prešiel do päťky a Julian Álvarez sa zblízka nepomýlil.

Domáci mali fantastický úvod druhého polčasu. Už v jeho úvodnej minúte Mahrez objavil pred bránkou Kevina de Bruyneho, Belgičan otočil skóre. Herná prevaha bola na strana "Cityzens" a tí ju korunovali ďalším zásahom. Strelu Álvareza síce ešte Alexander-Arnold zastavil, ale loptu si na päťke našiel Ilkay Gündogan, ktorý si vychutnal zakončenie.

Definitívne rozhodnuté mohlo byť po technickom pokuse Grealisha, ten Alisson bravúrne vytesnil. Anglický krídelník však hral veľmi dobre a dočkal sa aj gólového zápisu. V sklze si našiel prihrávku de Bruyneho, čím upravil skóre na konečných 4:1.

Zverenci trénera Guardiolu dokázali vyhrať aj napriek absencii zraneného Haalanda a v tabuľke skresali manko na vedúci Arsenal. Momentálne majú oba tímy zhodný počet 28 odohraných zápasov a rozdiel je päťbodový. Liverpool utrpel druhú prehru za sebou. V tabuľke zostal priebežne na šiestom mieste s päťbodovou stratou na piate Newcastle.

Arsenal - Leeds 4:1 (1:0)

Góly: 35., 55. G. Jesus (prvý z pen.), 47. White, 84. Xhaka - 76. Kristensen

Už po niekoľkých sekundách musel strelu Kristensena riešiť Ramsdale. Leeds ukazoval, že neprišiel na Emirates iba brániť, čo po peknej narážačke potvrdil i Summerville, technický pokus nasmeroval do gólmana Arsenalu. "Kanonieri" išli do vedenia po faule Aylinga a premenenom pokutovom kope v podaní Gabriela Jesusa.

Brazílčan prvýkrát od zranenia na MS 2022 nastúpil v základnej zostave. Ešte krajšie to mohlo byť pri strele z diaľky Martinelliho, avšak Mesliera na čiare zastúpil Ayling. Domáci mali výborný vstup do druhého dejstva, pretože White skóroval už v 47. minúte a Jesus pridal svoj druhý zásah.

Rasmus Kristensen síce s pomocou teču Zinčenka znížil, no Arsenal udržal tri body a naďalej má na prvej priečke náskok ôsmich pred druhým Manchestrom City. Konečný výsledok ešte zlepšil na konci krásnej kombinácie zakončujúci Granit Xhaka.

Bournemouth - Fulham 2:1 (0:1)

Góly: 50. Tavernier, 79. Solanke - 16. A. Pereira

Aj bez potrestaného Mitroviča sa Fulham dostal do vedenia. Na konci rýchlej kombinácie po ľavom krídle bol Andreas Pereira. Zvýšiť skóre mohol Robinson, trafil brvno. Bournemouth odpovedal pokusom Ouattaru tesne vedľa bránky. Defenzíva "chalupárov" ubránila i možnosť Solankeho.

"Cherries" naplno prebrali otiaže stretnutia. Napriek tomu, že Solanke zahodil ďalšiu obrovskú príležitosť, vyrovnať dokázal striedajúci Marcus Tavernier nádhernou strelou do vinkla spoza veľkého vápna. Spomínaný Dominic Solanke sa nakoniec stal hrdinom. Po zákroku Lena proti strele Christieho sa dorážkou nepomýlil. Bournemouth získal dôležité body v boji o záchranu.

Brighton - Brentford 3:3 (2:2)

Góly: 21. Mitoma, 28. Welbeck, 90. Mac Allister (pen.) - 10. Jansson, 22. Toney, 49. Pinnock

Až štyri góly priniesol prvý polčas zápasu na juhu Anglicka. Jansson hlavičkoval z rohového kopu presne, následne mohol po malej domov a zákroku rukami v podaní Steeleho streliť ďalší zásah Jensen, z nepriameho kopu trafil desaťčlenný múr.

Steele svoju chybu napravil fantastickým výkopom cez celé ihrisko za obranu, Mitoma si prehodením vychutnal Rayu. Prešla iba minúta, keď Ivan Toney svojim sedemnástym zásahom v ročníku vrátil hosťom vedenie, ale o ďalších šesť minút vyrovnal Welbeck.

Druhé dejstvo prinieslo ďalšie góly. Mbeumo si pripísal druhú asistenciu, keď z priameho kopu našiel na zadnej žrdi zabudnutého jamajského stopéra Ethana Pinnocka. Brighton išiel za vyrovnaním. Raya chytil šancu Marcha a Dunk hlavičkoval zblízka nad brvno. Už keď sa zdalo, že hostia tri body udržia, rukou zahral Hickey. Alexis Mac Allister ponúknutú penaltu premenil.

Crystal Palace - Leicester City 2:1 (0:0)

Góly: 59. Iversen (vl.), 90+5. Mateta - 56. R. Pereira

Hosťujúci Kristiansen centroval na zadnú žrď. Tú napriek nepodarenému pokusu nájsť spoluhráčov aj opečiatkoval, na dorážku tam nebol nikto. Dánsky brankár Iversen pri svojom druhom vystúpení v Premier League zažiaril proti krížnej strele Ezeho po krásnej individuálnej akcii.

Španielsky brankár Guaita sa síce vyznamenal proti rane Maddisona zblízka, lenže na utešený pokus Ricarda Pereiru nemal žiadny nárok. Radosť "líšok" trvala iba tri minúty. Eze z priameho kopu trafil brvno, lopta sa následne od Daniela Iversena nešťastne odrazila za bránkovú čiaru. Smola rozhodla o tom, že body ostali v Londýne, nakoľko v nadstavenom čase rozhodol Jean-Philippe Mateta.

Nottingham Forest - Wolverhampton 1:1 (1:0)

Góly: 38. Johnson - 83. Podence

Šance videli diváci na oboch stranách. Domáci obranca Niakhaté si takmer strelil vlastný gól, pri snahe odvrátiť centrovanú loptu ju nasmeroval do brvna vlastnej svätyne. Hostí zas podržal Sá po strele Dennisa. Práve tento nigérijský útočník objavil na hranici šestnástky Brennana Johnsona a ten prestrelil portugalského gólmana, čím otvoril skóre.

Spomínaná ofenzívna dvojica Nottinghamu mohla pridať ďalší zásah. Dennis však v samostatnom úniku nechal vyniknúť gólmana a Johnson dorážkou minul. Neujal sa ani pokus Mangalu, preto Wolves vyrovnali. Worrall zrazil strelu z diaľky iba pred seba, osamotený Daniel Podence vyrovnal.

Chelsea - Aston Villa 0:2 (0:1)

Góly: 18. Watkins, 56. McGinn

Chelsea nezačala zle, po chybe Emiliana Martíneza mohol otvoriť skóre Mudryk, ale argentínsky gólman svoje zaváhanie napravil. Na druhej strane najskôr zakončil do brvna McGinn, zakrátko už Ollie Watkins prihrávku za obranu využil na krásny oblúčik ponad Kepu.

Martínez sa blysol takisto pri strele Félixa a Mudryk v samostatnom úniku trestuhodne minul priestor troch žrdí. "The Blues" zahadzovali príležitosti jedna radosť. Chilwell mieril do žrde, Félix nepresne a Havertz tiež stroskotal na brankárovi Aston Villy. Hostia sa druhýkrát tešili v 56. minúty zásluhou krásneho pokusu Johna McGinna do pravého horného rohu.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore