Udalosti Premier League: Trossardov víkend, chudobná výhra City a Liverpool späť v realite

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Premier League: Trossardov víkend, chudobná výhra City a Liverpool späť v realite
Stiahnu Haaland a spol. päťbodové manko Arsenalu a siahnu si na trofej pre víťaza Premier League v aktuálnom ročníku?
Stiahnu Haaland a spol. päťbodové manko Arsenalu a siahnu si na trofej pre víťaza Premier League v aktuálnom ročníku?Profimedia
Ofenzívny stredopoliar Leandro Trossard (28) priviedol Arsenal k víťazstvu na pôde Fulhamu, keď lídri Premier League obnovili svoj päťbodový náskok na čele súťaže. Erling Haaland (22) sa nevzdáva nádeje, že Manchester City môže Gunners dobehnúť, zatiaľ čo Liverpool sa po nečakanej prehre v Bournemouthe vrátil na zem. To všetko a ešte viac sa stalo v 27. kole Premier League.

Trossard? Výhodný obchod

Ak Arsenal získa svoj prvý titul v Premier League od roku 2004, 21 miliónov libier investovaných do príchodu Trossarda sa ukáže ako jeden z najvýhodnejších nákupov sezóny. Trossard sa už teraz javí ako rozumná akvizícia šéfa Arsenalu Mikela Artetu. Jeho tri asistencie pomohli k nedeľňajšiemu víťazstvu 3:0 proti Fulhamu.

Fulham - Arsenal 0:3

Arsenal na belgickú hviezdičku ukázal až po tom, čo ponuku na Mychajla Mudryka zo Šachtaru Doneck na poslednú chvíľu prekonala Chelsea. Kým Mudryk sa ešte len adaptuje na Premier League, Trossard okamžite zasiahol do hry. Štyri roky skúseností, ktoré nazbieral v Brightone, mu určite pomohli.

Aktívny štýl hry 28-ročného hráča posunul Gunners k piatemu ligovému víťazstvu v rade a opäť o kúsok bližšie k titulu. Jedenásť zápasov pred koncom súťaže má Arsenal päťbodový náskok pred druhým Manchestrom City a Trossard je mimoriadne rád, že zapadol.

"Je to skvelé víťazstvo pre náš tím, som naozaj šťastný. Vždy sa snažím prispieť a dnes mi to vyšlo," povedal. "Do konca sezóny zostáva už len jedenásť duelov, ale ideme od zápasu k zápasu," dodal Trossard.

Mapa pohybu Trossarda.
Mapa pohybu Trossarda.StatsPerform/Profimedia

Haaland očakáva nápor City

Erling Haaland stále verí, že Manchester City môže získať piaty titul v Premier League za posledných šesť sezón. Nórsky kanonier v sobotu proti Crystal Palace premenil v druhom polčase penaltu a vybojoval víťazstvo 1:0. Majstri sa na chvíľu priblížili Arsenalu na rozdiel dvoch bodov.

Crystal Palace - Manchester City 0:1

Hoci Arsenal po necelých 24 hodinách obnovil svoj päťbodový náskok, forvard City verí, že kým sa rozhodne o titule, nastanú ďalšie zvraty. Navyše, priamy súboj týchto veľkoklubov je naplánovaný na 26. apríla. Nór by chcel svoju premiérovú sezónu v anglickom futbale, v ktorej doteraz strelil 34 gólov vo všetkých súťažiach, ukončiť čo najlepšie.

"S týmto bodovým rozdielom sa musíme sústrediť na seba," priznal. "Budeme hrať doma s Arsenalom, máme na to dosť stretnutí. Toto je Anglicko, nič nie je rozhodnuté a ja si veľmi užívam, že som jeho súčasťou," poznamenal.

City tlačilo a tlačilo, ale vykúpila ho až penalta.
City tlačilo a tlačilo, ale vykúpila ho až penalta.StatsPerform

Túžba Liverpoolu je otázkou

Trent Alexander-Arnold priznal, že Liverpool počas sobotňajšej nečakanej prehry 0:1 v Bournemouthe nehral s dostatočným nadšením. Gól Philipa Billinga z prvého polčasu potrestal nedbalú obranu Liverpoolu, ktorý sa po historickom víťazstve 7:0 nad úhlavným rivalom Manchestrom United vrátil tvrdým spôsobom späť do reality.

Bournemouth - Liverpool 1:0

Mohamed Salah v druhom polčase zahodil penaltu, čím ešte viac prehĺbil frustráciu Liverpoolu proti tímu, ktorý začal deň na dne tabuľky. Zverenci Jürgena Kloppa klesli na šieste miesto o šesť bodov za štvrtý Tottenham. Pravý obranca Alexander-Arnold bol znepokojený letargickým prístupom tímu k súboju.

"V tejto fáze sezóny každý vie, o čo bojuje, Bournemouth je očividne v boji o zostup. Je to jednoducho tak, že každý o niečo bojuje. Keď sa na to teraz pozerám spätne, pravdepodobne chceli vyhrať viac ako my. To je neprijateľné. Niečo také sa už nemôže opakovať," zamyslel sa.

Efektivita bola na strane hostí, ale tri body bral Bournemouth.
Efektivita bola na strane hostí, ale tri body bral Bournemouth.Flashscore

Hráč kola

Tri asistencie pri víťazstve Arsenalu 3:0 na pôde Fulhamu nie sú na zahodenie. Najmä keď bol Trossard štvrťhodinu pred koncom stiahnutý z ihriska a mohol spokojne odpočívať na lavičke s výborným výhľadom na blížiacu sa výhru.

Gól kola

V súboji, v ktorom sme videli niekoľko vynikajúcich zásahov, sa dostal do popredia ten od Patsona Daku. Trefa útočníka Leicestru do siete Chelsea bola cenou útechy pri prehre 1:3. Zambijský reprezentant si prebral loptu asi 20 metrov od bránky, zbavil sa súpera, urobil si priestor a slabšou nohou spoza pokutového územia vyrovnal na 1:1.