Bournemouth porazil Liverpool, vyhrali Chelsea či Tottenham. City sa poriadne natrápilo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bournemouth porazil Liverpool, vyhrali Chelsea či Tottenham. City sa poriadne natrápilo
Aktualizované
Liverpool ťahal na pôde nováčika za kratší koniec.
Liverpool ťahal na pôde nováčika za kratší koniec.TASR
Futbalisti AFC Bournemouth sa postarali o prekvapenie 27. kola anglickej Premier League, keď na domácej pôde porazili Liverpool. Hráči Chelsea vyhrali proti Leicesteru, uspel takisto Tottenham. Dôležité tri body získal v boji o záchranu Everton.

AFC Bournemouth - Liverpool FC 1:0 (1:0)

Góly: 28. Billing

Van Dijk mal úvodný gól na hlave už v 6. minúte, ale Lerma zachránil domácich na bránkovej čiare. Na druhej strane pochybil Alexander-Arnold, vďaka prihrávke za obranu obišiel Ouattara aj Alissona, trafil len bočnú sieť. Liverpool to skúšal nákopmi za obranu. Po jednom krížnu strelu Robertsona vytesnil Neto a po ďalšom zakončoval Gakpo do siete z ofsajdovej pozície.

O úvodný zásah sa postaral Bournemouth, konkrétne Billing, ktorý si našiel prihrávku do druhej vlny a zvnútra šestnástky napol sieť. "The Reds" dostali šancu vyrovnať po hlavičke Jotu do ruky Smitha. Penaltu však Salah trestuhodne zahodil, loptu doslova odkopol na tribúnu.

Bournemouth siahal na body už pred týždňom proti Arsenalu, podarilo sa mu to teraz s Liverpoolom a poskočil z posledného miesta tabuľky na šestnástu pozíciu. Liverpool ťahal sériu piatich stretnutí bez inkasovaného gólu, v predošlom ligovom kole deklasoval doma Manchester United 7:0. V sobotu však napriek jasnej streleckej prevahe (vyhral na strely 15:5, 6:2 do priestoru brány) neskóroval ani raz. 

Ani vysoké držanie lopty Liverpoolu na body nestačilo.
Ani vysoké držanie lopty Liverpoolu na body nestačilo.Flashscore

Tottenham Hotspur - Nottingham Forest 3:1 (2:0)

Góly: 19., 36. Kane (druhý z pen.), 63. Son - 82. Worrall

Tottenham si napravil chuť po vyradení v Pohári FA, prehre s Wolverhamptonom (0:1) a remíze s AC Miláno (0:0), ktorá znamenala vypadnutie v osemfinále Ligy majstrov. Pod víťazstvo Spurs sa dvoma gólmi podpísal kanonier Harry Kane, ďalší pridal Son Heung-min. Za hostí už len v závere skorigoval Joe Worrall.

Everton FC - Brentford FC 1:0 (1:0)

Gól: 1. McNeil

Everton získal dôležité tri body v boji o záchranu, pričom mu na to stačil jediný gól. Ten padol už po 45 sekundách v podaní McNeila. "Toffees" poskočili už na pätnástu pozíciu, kde majú 25 bodov.

Leeds United - Brighton & Hove Albion 2:2 (1:1)

Góly: 40. Bamford, 78. Harrison - 33. MacAllister, 61. Harrison (vl.)

Štyri presné zásahy videli fanúšikovia v Leedsi. Domáci prehrávali po zásahu MacAllistera, no aj keď Bamford vyrovnal, tak nešťastný vlastný gól si strelil Harrison. Ten nakoniec zachránil bod, sám vyrovnával na 2:2.

Leicester City - Chelsea FC 1:3 (1:2)

Góly: 39. Daka – 11. Chilwell, 45+6. Havertz, 78. Kovačič, ČK: 87. Faes (Leicester)

Chelsea začala výborne a nakoniec zaznamenala tretiu súťažnú výhru po sebe, keďže predtým porazila Leeds a postúpila v Lige majstrov cez Dortmund. Chilwell krásnym volejom otvoril skóre. Neskôr nebol pre ofsajd uznaný zásah Félixa. Kepu navyše zachránilo brvno. Daka do prestávky vyrovnal, ale Havertz zúžitkoval krásny pas Kovačiča za obranu, aby v nadstavení vrátil vedenie pre "The Blues". 

Druhý polčas priniesol ďalší neuznaný zásah, znova sa po ofsajde hostia nemohli tešiť, konkrétne Mudryk. Kovačič predsa len pridal poistku a Leicester ešte prišiel o vylúčeného Faesa. Chelsea však aj po dvoch ligových výhrach ostáva na desiatom mieste. "Líšky" sú už šestnáste a pred zónou zostupu majú len jednobodový náskok.

Crystal Palace - Manchester City 0:1 (0:0)

Gól: 78. Haaland (pen.)

Manchester City sa dlho nevedel presadiť, vypracoval si minimum šancí na skórovanie, ale nakoniec strelil jeden gól a skresal náskok Arsenalu na dva body, no ten má nedeľný zápas k dobru. Po faule Oliseho sa presadil z pokutového kopu Haaland.

Priebežná tabuľka Premier League.
Priebežná tabuľka Premier League.Flashscore