Udalosti Premier League: Rashford naďalej žiari, Ward-Prowse dáva nádej Southamptonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Premier League: Rashford naďalej žiari, Ward-Prowse dáva nádej Southamptonu
Ward-Prowse sa postaral o ďalší nádherný gól.
Ward-Prowse sa postaral o ďalší nádherný gól.Profimedia
Arsenal dokázal, že ho zdobí húževnatosť hodná šampiónov. Vďaka výhre na ihrisku Aston Villy sa vrátil na čelo tabuľky Premier League a to aj preto, že druhý Manchester City nezvládol zápas proti Nottinghamu. Marcus Rashford (25) natiahol gólovú sériu už na päť stretnutí.

Ako keby nestačila prehra proti "Cityzens", tak "Gunners" sa o zhruba 63 hodín neskôr ocitli vo Villa Parku v ďalšej krízovej situácii. Zverenci trénera Mikela Artetu najskôr prehrávali po góle Watkinsa. Následne síce vyrovnal Saka, ale ešte pred prestávkou sa presadil aj Coutinho.

V tej chvíli mnohí fanúšikovia prestávali snívať o titule, no Arsenal ukázal odolnosť a charakter potrebný k tomu, aby ustál záťaž v podobe dostihov s Manchestrom City. Zinčenko vyrovnal polhodinu pred koncom. V nadstavení trafil Jorginho brvno, lopta sa odrazila naspäť do ihriska a od brankára Martíneza sa nasmerovala za čiaru. Poistku pridal Martinelli a Arsenal môže naďalej snívať o prvom titule od roku 2004.

"Myslím si, že posledných päť minút ukázalo, ako veľmi ho chceme a takisto to, že máme kvalitu, jednotu a vieru v to, že to dokážeme. Keď plníme náš plán, môžeme poraziť kohokoľvek," povedal po stretnutí Arteta.

City bude bojovať až do konca

Krátky čas na čele tabuľky ukončil pre Manchester City útočník Chris Wood, keď na domácej pôde svojho Nottinghamu vyrovnal na konečných 1:1, pričom úradujúci majster zahodil veľké množstvo šancí. Erling Haaland trafil brvno, neskôr sa zaskvel Keylor Navas.

"Nie sme na dne a ani mimo hry o titul. Budeme pokračovať a biť sa až do konca. Bol to iba jeden malý neúspech. Musíme sa postarať o to, že takéto výkony sa nebudú opakovať, že budeme premieňať šance, dobre brániť a držať pokope," vyjadril sa obranca Kyle Walker.

Rashford ťahá United

Strata mestského rivala znova potešila Manchester United, ktorý číha v závetrí. Mužstvo túži po prvom titule od roku 2013. Má jasného ťahúňa a tým je Marcus Rashford. Dvakrát skóroval pri výhre nad Leicesterom a výraznou mierou pomohol k tomu, že "Red Devils" strácajú na City už iba tri body.

Angličan sa presadil v posledných piatich súbojoch. Počas prebiehajúceho ročníka skóroval vo všetkých súťažiach až 24-krát, čo je druhý najvyšší počet gólov v jednej sezóne počas jeho kariéry. Pozoruhodné je, že až šestnásť gólov vsietil v sedemnástich meraniach síl po návrate z majstrovstiev sveta.

"Je to príjemný pocit strieľať góly a vyhrávať zápasy. Vždy sa je o čo usilovať a na čo sa tešiť. Nepoľavujem, snažím sa ešte zlepšovať," nechal sa počuť Rashford, ktorý bude kľučovým mužom aj v odvete šestnásťfinále Európskej ligy s Barcelonou a víkendovom finále Ligového poháru proti Newcastle.

Hráč kola

Hráčom kola nemôže byť nikto iný ako Rashford. Snáď nik na svete nemá lepšiu formu ako on. V roku 2014 strelil trinásť gólov v štrnástich zápasoch. V nedeľu si pri prvom zásahu počkal na pohyb brankára Warda a z uhlu ho prekonal. Podobne, len z opačnej strany, dal aj druhý gól a zapojil sa aj do akcie pri treťom zásahu United.

Gól kola

Keď si James Ward-Prowse postaví loptu na rozohrávku priameho kopu, pomýli sa len výnimočne. Súboj s Chelsea rozhodol už svojím 17. gólom zo štandardky v Premier League a len jeden mu chýba na vyrovnanie historického maxima. Okrem toho vystrelil Southamptonu v boji o záchranu neuveriteľne cenné tri body.

Ako kapitán je najlepším strelcom svojho tímu, z priameho kopu skóroval už trikrát. Víkendový zásah bol ďalšou ukážkou kombinácie techniky, presnosti a sily.