Schick prvým dotykom zmenil scenár súboja s Dortmundom, séria Leverkusenu sa skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schick prvým dotykom zmenil scenár súboja s Dortmundom, séria Leverkusenu sa skončila

Leverkusen si ďalší triumf nepripísal.
Leverkusen si ďalší triumf nepripísal.Profimedia
Dortmund sa vzoprel predzápasovým očakávaniam a v šlágri 13. kola Bundesligy remizoval v Leverkusene. Prispel k tomu aj český futbalista Patrika Schick (27), ktorý ihneď po vystriedaní asistoval pri góle svojím prvým dotykom s loptou. Jeho mužstvu sa ale skončila séria 14 víťazstiev vo všetkých súťažiach.

Leverkusen - Dortmund 1:1

Už v piatej minúte Niclas Füllkrug, letná posila Borussie, prihral loptu Ryersonovi, ktorý pohotovým zakončením po zemi otvoril skóre. Potom už išlo všetko podľa očakávaní a líder tabuľky prvýkrát ohrozil bránu hostí v 21. minúte. Granit Xhaka si spracoval loptu za šestnástkou a jeho strela tesne minula bližšiu žrď.

V sieti neskončil ani priamy kop Alejandra Grimalda po polhodine hry, keďže Gregor Kobel dokázal pokus Španiela zneškodniť. Keď už domáci skórovali, krásna strela Floriana Wirtza nebola uznaná pre ofsajd. Po návrate z prestávky na ihrisko diktovali tempo hry opäť hráči v červeno-čiernych farbách, ale ich prvá vážnejšia príležitosť prišla až po hodine hry. Exequielovi Palaciosovi bol obrancom zmarený pokus v poslednej chvíli a Wirtzovu následnú strelu z diaľky kryl Kobel.

Približne štvrťhodinu pred koncom sa po vyše mesiaci prvýkrát v lige objavil uzdravený Schick a hneď poslal fantastickú prihrávku lepšie postavenému Bonifaceovi, ktorý nemal problém zakončiť do odkrytej brány. "Die Werkself" boli potom niekoľkokrát blízko ku gólu, ale ďalšie zakončenie Bonifacea ani Schickova hlavička z 88. minúty sa medzi tri žrde nezmestili. Úctyhodná šnúra triumfov domáceho celku tak našla svoj koniec.

Výkonom zaujal hosťujúci obranca Mats Hummels, ktorý sa blysol 13 obrannými zákrokmi, čo je jeho najlepší výsledok v tejto bundesligovej sezóne a takisto osobne najlepší aj od februára 2015, keď ich vo Freiburgu zaznamenal 14.

Mainz - Freiburg 0:1

Michael Gregoritsch strelil jediný gól duelu, presadil sa prvýkrát v aktuálnej sezóne najvyššej nemeckej súťaže. Za domácich mal sľubné šance najmä Ludovic Ajorque, ale najprv z osamotenej pozície v pokutovom území pozdravil strelou divákov na tribúne a potom pre nešikovné zakončenie netrafil odkrytú bránu. "Červeno-bieli" tak po štyroch zápasoch v rade bez prehry prvýkrát padli a zostali na predposlednom mieste.

Ďalší výsledok:

Augsburg – Frankfurt 2:1