Štrnásť zápasov bez výhry, v lige posledné miesto. Union Berlín siaha po výmene trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štrnásť zápasov bez výhry, v lige posledné miesto. Union Berlín siaha po výmene trénera

Urs Fischer bol na lavičke Unionu od leta 2018.
Urs Fischer bol na lavičke Unionu od leta 2018.Profimedia
Futbalový klub Union Berlín ukončil spoluprácu s trénerom Ursom Fischerom (57). K tomuto kroku pristúpil po sérii štrnástich zápasov bez víťazstva vo všetkých súťažiach. Na lavičke ho dočasne nahradí Marco Grote (51), tréner tímu do 19 rokov.

Bundesligista obsadil v minulej sezóne štvrté miesto a získal miestenku do Ligy majstrov. Momentálne figuruje na poslednom mieste najvyššej nemeckej súťaže so šiestimi bodmi, z jedenástich duelov prehral deväť. Naposledy ťahal za kratší koniec pred reprezentačnou prestávkou na pôde Leverkusenu výsledkom 0:4. 

"Union Berlín ukončil s okamžitou platnosťou spoluprácu s hlavným trénerom Ursom Fischerom. K spoločnému rozhodnutie dospeli prezident klubu Dirk Zingler a samotný tréner počas pondelňajšieho stretnutia," citovala z oficiálneho vyhlásenia klubu agentúra DPA.

Fischer prišiel do klubu v júli 2018 a v prvej sezóne s ním premiérovo vybojoval postup do Bundesligy. V troch zo štyroch nasledujúcich ročníkov s ním skončil v najlepšej desiatke, čím zaistil miestenku do Európy. V C-skupine Ligy majstrov je Union na poslednom štvrtom mieste a môže bojovať už len o tretiu priečku a účasť vo vyraďovačke Európskej ligy.