Neustále sa učí a analyzuje najlepších. Guirassy: Súperiť s Kaneom je obrovské

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neustále sa učí a analyzuje najlepších. Guirassy: Súperiť s Kaneom je obrovské

Guirassy sa vrátil po zranení a okamžite rozhodol stretnutie s Borussiou Dortmund.
Guirassy sa vrátil po zranení a okamžite rozhodol stretnutie s Borussiou Dortmund.AFP
Útočník Stuttgartu Serhou Guirassy (27) sa teší z príchodu kapitána "Albionu" do nemeckej Bundesligy. Harry Kane (30) podľa Guinejčana núti ďalších zakončovateľov, aby sa sa neuspokojili a neustále na sebe pracovali, keď sa mu chcú priblížiť.

Súperiť s ním je obrovské

Guirassy hneď svoje slová potvrdil v úvodných ôsmich kolách, keď nastrieľal 14 presných zásahov. Obaja spomínaní strelci sa presadili aj v prebiehajúcom 11. kole nemeckej Bundesligy. Zakončovateľ Stuttgartu pomohol k triumfu proti Dortmundu. Vrátil sa po zranení z lavičky a v 83. minúte z pokutového kopu pätnástym gólom zariadil tri body pre svoje mužstvo.

Brit v službách Bayernu nadviazal na predchádzajúce duely a do siete Heindenheimu vsietil dva zásahy. Aktuálne sa zastavil na čísle 17. Po úvodných jedenástich kolách nemal žiadny iný hráč v Nemecku na konte taký počet gólov. "Súperiť s Harrym Kaneom? To je niečo obrovské. Ide o útočníka svetovej triedy," neskrýval nadšenie Guirassy v nedávnom rozhovore pre The Guardian.

Výrazné zlepšenie v porovnaní s minulou sezónou

Práve zranením doprial útočník z Guiney svojmu súperovi v boji o trofej pre najlepšieho strelca, aby ho predbehol. Dovtedy vládol Bundeslige Serhou Guirassy. Zaujímavé je, že v minulej sezóne stačilo dvom najlepším kanonierom Niclasovi Füllkrugovi a Christopherovi Nkunkuovi na víťazstvo 16 gólov. Aj to je dôkaz o tom, že v aktuálnom ročníku sa situácia zmenila k lepšiemu a konkurencia sa zvýšila.

Dvadsaťsedemročný strelec zo Stuttgartu v minulom roku nastrieľal jedenásť zásahov. Svoj pokrok vysvetlil lepším chápaním hry či sledovaním top útočníkov.

"Keď som bol mladší, rád som behával po celom ihrisku, ale odvtedy som sa veľa o sebe naučil.  Sledujem futbal v televízii a rád sa pozerám na hráčov ako Lewandowski, Kane či Haaland.  Analyzujem, čo robia. Vždy sa snažím byť v správnom čase na správnom mieste," prezradil recept na strieľanie gólov Guirassy. V domácom dueli s Dortmundom sa vrátil po dvoch stretnutiach.