Kane a Guirassy zlepšili šialené čísla. Angličan zlomil ďalší rekord, Dortmund prehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane a Guirassy zlepšili šialené čísla. Angličan zlomil ďalší rekord, Dortmund prehral

Kane neprestáva udivovať, prekonal ďalší rekord.
Kane neprestáva udivovať, prekonal ďalší rekord.Profimedia
Futbalisti Bayernu porazili v 11. kole nemeckej Bundesligy nováčika z Heidenheimu a aspoň priebežne sa posunuli na prvé miesto tabuľky. Dortmund prehral na pôde Stuttgartu.

Bayern Mníchov - FC Heidenheim 4:2

Harry Kane neprestáva prepisovať rekordy. V prvom polčase sa presadil dvakrát a stal sa prvým hráčom, ktorý v úvodných jedenástich stretnutiach Bundesligy strelil až 17 gólov. Doteraz tento rekord držal Lewandowski so šestnástimi zásahmi. Anglický kanonier v posledných siedmich súťažných zápasov skóroval dokopy už štrnásťkrát a to vrátane dvoch hetrikov. Celkovo zaznamenal od štartu ročníka 24 gólov, odohral sedemnásť duelov.

Heidenheim síce prekvapivo v rozmedzí dvoch minút vyrovnal na 2:2, ale víťazstvo favorita vystrelil Guerreiro a poistku pridal Choupo-Moting. Dokopy Bayern v prebiehajúcom ligovom ročníku strelil 42 gólov, čo je takisto nový rekord, keďže počas jedenástich duelov to ešte v histórii nikto nedokázal. Doposiaľ bolo najviac rovných 40.

Brankár Neuer vyhral nad 36. rôznym súperom v rámci Bundesligy, čím vyrovnal rekord, ktorý držia aj Matthaus a Votava. Mníchovčania stále neprehrali a priebežne preskočili Leverkusen na prvom mieste, ale ten má k dobru nedeľný súboj s Unionom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Stuttgart - Borussia Dortmund 2:1

Prvýkrát od októbra 2013 sa podarilo brankárovi Dortmundu chytiť v Bundeslige pokutový kop. Kobel napodobnil Weidenfellera zo stretnutia proti Schalke. Medzitým súperi premenili proti BVB všetkých 36 nariadených penált. Napriek tomu Stuttgart vyhral a preskočil práve Borussiu na tretej priečke tabuľky. Serhou Guirassy rozhodol z druhého pokutového kopu stretnutia. Africký kanonier sa po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením a vsietil už pätnásty ligový gól. Potreboval na to iba deväť zápasov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie zápasy sobotného programu:

Augsburg - Hoffenheim 1:1

Darmstadt - Mainz 0:0

Bochum - Kolín 1:1