Výkonný riaditeľ Bayernu: Peretz je investícia do budúcnosti, nie iba dočasné riešenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výkonný riaditeľ Bayernu: Peretz je investícia do budúcnosti, nie iba dočasné riešenie

Očakáva sa, že Peretz sa v budúcnosti stane oporou Bayernu.
Očakáva sa, že Peretz sa v budúcnosti stane oporou Bayernu.Profimedia
Výkonný riaditeľ Bayernu Mníchov Jan-Christian Dreesen povedal, že príchod izraelského brankára Daniela Peretza (23) je investíciou do budúcnosti a nie len dočasným krokom počas zotavovania Manuela Neuera (37).

Bayern podpísal s Peretzom, ktorý prišiel z Maccabi Tel-Aviv, päťročnú zmluvu. Neuer zostáva mimo hry, keď si v decembri minulého roka zlomil nohu počas lyžovačky po majstrovstvách sveta v Katare. Už sa vrátil k individuálnemu tréningu i tréningu s brankármi, ale jeho návrat do hry potrvá ešte niekoľko týždňov.

Yann Sommer a Alexander Nübel, ktorí mohli zaujať Neuerovo miesto, v lete Bayern opustili, Bavori sa v prvých dvoch ligových zápasoch sezóny museli spoliehať na 35-ročného Svena Ulreicha.

"Podpis Peretza je investíciou do budúcnosti. Má len 23 rokov. Vekový rozdiel s Manuelom je obrovský, takže sa môže veľa naučiť od Manuela aj Svena. S Danielom môžeme plánovať do budúcnosti, preto sme mu dali päťročnú zmluvu," uviedol Dreesen na tlačovej konferencii.

"Na to, aby ste v Bayerne prerazili, potrebujete vášeň a energiu. Sme si istí, že Daniel tieto vlastnosti má, preto sme ho podpísali," pokračoval výkonný riaditeľ.

Peretzov príchod z neho zároveň robí prvého izraelského hráča, ktorý sa pripojil k tímu nemeckého majstra. "Je to prvýkrát, čo sa izraelský hráč stal súčasťou nášho tímu. Vzhľadom na židovský pôvod klubu je to niečo výnimočné," povedal Dreesen.

Kurt Landauer, nemecký Žid, bol dlhoročným prezidentom klubu pred druhou svetovou vojnou. Nacisti ho však zatkli, uväznili a prinútili emigrovať. Po návrate do Mníchova v roku 1947 bol opäť vymenovaný za prezidenta klubu.

"Bez ohľadu na výchovu alebo národnosť je pre nás dôležité len to, aby sme hrali dobrý futbal. Trvalo nám trochu dlhšie, kým sme podpísali izraelského hráča, ale dúfam, že s nami zostane o to dlhšie," zaželal si Jan-Christian Dreesen.