Werder sa po výprasku od majstra vzchopil, Leverkusen delilo od prvej prehry len pár sekúnd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Werder sa po výprasku od majstra vzchopil, Leverkusen delilo od prvej prehry len pár sekúnd

Aktualizované
Dortmund takmer zdolal novopečeného majstra.
Dortmund takmer zdolal novopečeného majstra.Profimedia
Tretia aprílová nedeľa sa v Bundeslige začala súbojom v meste Brémy. Tamojší Werder sa po výprasku od Leverkusenu postavil na domácom ihrisku proti rozbehnutému Stuttgartu a favoritovi nedovolil získať ani bod. Majster z Leverkusenu takmer okúsil premiérovo v sezóne horkosť porážky.

Werder Brémy - Stuttgart 2:1

Minulé kolo sa pre Werder nieslo v istom symbolickom duchu spomienok. Bol to totiž práve káder z Brém, ktorý bol zdolaný Leverkusenom 5:0 a 20 rokov od svojho posledného ligového titulu ho teraz nechcene doprial mužstvu Xabiho Alonsa. Ďalšie ligové prvenstvo je pre Die Werderaner momentálne iba utópiou, aktuálne je totiž bližšie k barážovej zóne bojov o záchranu. Nedávna prehra s čerstvým majstrom bola už siedmym ligovým duelom v rade bez výhry.

Po novom šampiónovi čakal Brémy súper, ktorý pomýšľa na predbehnutie Bayernu, post vicemajstra a kvalifikáciu do Ligy majstrov. Keď sa ku všetkému pridal fakt, že Stuttgart naposledy prehral ligový súboj ešte 20. januára, favorit na víťazstvo mal byť jasný.

Domáci však nechceli kráčať v stopách daných štatistík a svoju pôdu si uhájili. Hrdinom sa stal dvojgólový Marvin Ducksch, ktorý režíroval skutočne cenný trojbodový zápis. Werder sa tak na 11. mieste mierne vzdialil 12. Mönchengladbachu a 13. Wolfsburgu. Stuttgart sa bodovo nedotiahol na Bavorov z Mníchova.

Neporaziteľnosť Stuttgartu sa skončila.
Neporaziteľnosť Stuttgartu sa skončila.Flashscore

Dortmund - Leverkusen 1:1 

Už sa zdalo, že séria neporaziteľnosti nového nemeckého majstra sa skončí na štadióne Dortmundu. Duel mal dlho remízový scenár, v záverečnej desaťminútovke však strelil svoj 12. gól v sezóne Niclas Füllkrug a Leverkusen sa ocitol v problémoch. Nervózny záver gradoval v 7. minúte nadstaveného času, Josip Stanišič vyskočil po rohovom kope nad brániacich hráčov a usmernil loptu do siete.

Ďalší výsledok:

Freiburg - Mainz 1:1