Lipsko vyrovnalo rekord, Bero sa od baráže nevzdialil. Bayern rozstrieľal Union

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lipsko vyrovnalo rekord, Bero sa od baráže nevzdialil. Bayern rozstrieľal Union
Aktualizované
Lipsko triumfovalo v Heidenheime.
Lipsko triumfovalo v Heidenheime.Profimedia
Sobotný program 30. kola Bundesligy nebol chudobný na zaujímavé štatistické údaje. Lipsko s nováčikom súťaže opäť neprehralo a vyrovnalo rekordný zápis Bayernu. Robin Hack (25) sa prezentoval hetrikovým vystúpením, body to však Mönchengladbachu neprinieslo. Matúš Bero (28) so svojím Bochumom neuspel na ihrisku Wolfsburgu. Bayern Mníchov síce titul nezíska, no súperov demolovať dokáže aj naďalej.

Kolín - Darmstadt 0:2

Mužstvo od rieky Rýn nedokázalo v tejto sezóne vyhrať osem z 11 ligových zápasov, v ktorých skórovalo ako prvé. Touto nelichotivou štatistikou sa nechcene mohol pochváliť domáci tím, ktorý v bitke posledných dvoch kádrov tabuľky privítal súpera z Darmstadtu.

Kolín tentoraz skóre duelu neotvoril, ale ani nevyhral. Nevyužil tak šancu odskočiť súperovi na rozdiel 11 bodov a priblížiť sa k 16. Mainzu. Pre Darmstadt, ktorý ukončil hororovú sériu 22 ligových predstavení bez výhry, to bolo iba trete víťazstvo v aktuálnom ročníku.

Heidenheim - Lipsko 1:2

Hostia sú v sezóne 2023/24 po Bayerne druhým najčastejšie skórujúcim bundesligovým kádrom medzi 61. až 75. minútou. Potvrdili to aj v poslednom súboji, keď s Wolfsburgom vyhrali 3:0. Gól Benjamina Šeška na 2:0 padol v 68. minúte a bol už 16. zásahom Lipska v spomínanom časovom úseku.

Hostia sa tentoraz v tomto rozmedzí nepresadili, ale inkasovali. Mrzieť ich to napokon nemuselo, pretože predtým sa presne trafil spomínaný Slovinec Šeško, na ktorého nadviazal kolega Openda, čím zariadil 18. sezónny triumf mužstva a 23. trefou si upevnil tretiu priečku v tabuľke strelcov.

Lipsko okrem iného vyrovnalo rekord Bayernu Mníchov. Ostalo totiž neporazené vo všetkých svojich 32 zápasoch Bundesligy proti nováčikom. Bavorom sa totožný počin podaril medzi rokmi 2010 a 2018.

Hoffenheim - Mönchengladbach 4:3

Stretnutie v Hoffenheime sľubovalo gólovo záživné predstavenie. Priemerný počet presných zásahov z ostatných 31 predchádzajúcich duelov medzi týmito tímami v najvyššej súťaži bol totiž na hodnote 3,55 gólu na zápas. V posledných ôsmich stretoch oboch strán sa zakaždým presadili obe mužstvá. 

Bitka domácich s Mönchengladbachom znovu nesklamala a spomínaný priemer ešte zlepšila. Prítomným fanúšikom ponúkla až sedem gólových momentov s parádnym vyvrcholením v závere. V 89. minúte vyrovnal hosťujúci Robin Hack na 3:3 a vyzeralo to na deľbu bodov. Tú však v nadstavení odmietol Stach a fanúšikov hostiteľa potešil zásahom na 4:3.

Spomínaný Hack bol strelcom hetriku, v roku 2024 tak zaznamenal viac ako dva góly už v treťom vystúpení v Bundeslige, čo je viackrát ako ktorýkoľvek iný hráč v tomto kalendárnom období.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Wolfsburg - Bochum 1:0

Nechcené ligové maximum patrilo pred duelom s Wolfsburgom hosťom. Bochum totiž v aktuálnom ročníku  Bundesligy inkasoval po 75. minúte až 15 gólov, čo je najviac spomedzi všetkých účastníkov. Domáci káder obdržal v poslednej 15-minútovke o štyri zásahy menej.

Tentokrát tím Matúša Bera v tomto rozmedzí gól nedostal, no inkasoval ho už v prvom polčase a bola to rozhodujúca rana. Bochum sa tak nevzdialil od zóny baráže a bude dúfať, že Mainz vo Freiburgu nezvíťazí.

Union Berlín - Bayern 1:5

Po postupe do semifinále Ligy majstrov ukázal Bayern svoju silu aj v dueli s Unionom. Skóre otvoril Goretzka, na ktorého úvodný gól nadviazal ešte v prvom dejstve z priameho kopu Harry Kane. Anglický kanonier zaznamenal 33. ligový gól, v kanadskom bodovaní vo všetkých súťažiach je na okrúhlom čísle 50, rovnaký počet má z piatich najlepších líg len Kylian Mbappé.

Dva góly zaznamenal Thomas Müller, presadil sa vôbec prvýkrát v 30. kole Bundesligy. Znamená to, že počas kariéry skóroval vo všetkých 34 kolách najvyššej nemeckej súťaže.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore