Bayern rozohral hru o Zidana. Francúz by zrejme preferoval Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern rozohral hru o Zidana. Francúz by zrejme preferoval Manchester United
Do Bayernu by mohol zamieriť aj Zinédine Zidane.
Do Bayernu by mohol zamieriť aj Zinédine Zidane.Profimedia
Julian Nagelsmann (36) v piatok predĺžil zmluvu s nemeckou reprezentáciou do roku 2026. Bayern, v ktorom na konci sezóny končí Thomas Tuchel (50), sa musí poobzerať po inom kandidátovi na horúce trénerské kreslo. Španielsky denník Mundo Deportivo v tejto súvislosti informuje, že tím bavorského giganta by mohol prevziať Zinédine Zidane (51). Na druhej strane denník L'Équipe uvádza, že Francúz by uprednostnil angažmán v Manchestri United a s Bayernom nerokoval.

Zidane, ktorý pôsobil na najvyššej úrovni ako hráč aj tréner, by mal do Bayernu priviesť ako asistenta aj bývalého hráča Mníchova Francka Ribéryho. Ten v súčasnosti pôsobí v trénerskom štábe talianskej Salernitany.

Ako upozorňuje nemecký novinár Florian Plettenberg, informácie španielskych novín treba brať s rezervou. Tvrdí, že medzi oboma stranami nedošlo k žiadnemu kontaktu.

Medzi ďalších potenciálnych kandidátov, o ktorých sa v súčasnosti hovorí v súvislosti s Bayernom, patrí tréner rakúskej reprezentácie Ralf Rangnick. Ten v minulosti pomáhal Red Bullu expandovať do európskeho futbalu a pôsobil aj v Manchestri United. V hre by mal byť aj manažér Roberto De Zerbi z anglického Brightonu.

Športový riaditeľ Bayernu Max Eberl nedávno oznámil, že rozhodnutie o trénerovi padne čoskoro. Klub totiž už vo februári potvrdil, že súčasný tréner Tuchel po sezóne odíde. Ako o možnom nástupcovi sa najčastejšie hovorilo o Nagelsmannovi.