Nagelsmann Bayern neprevezme, predĺžil zmluvu a ostáva na lavičke Nemecka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nagelsmann Bayern neprevezme, predĺžil zmluvu a ostáva na lavičke Nemecka
Nagelsmann ostáva reprezentačným koučom.
Nagelsmann ostáva reprezentačným koučom.Profimedia
Tréner Julian Nagelsmann (36) aj naďalej povedie nemeckú futbalovú reprezentáciu. Zväz s progresívnym koučom predĺžil kontrakt do roku 2026. Zamotala sa tým situácia okolo Bayernu Mníchov. Všeobecne sa totiž očakávalo, že bavorský veľkoklub, na ktorého lavičke po sezóne skončí Thomas Tuchel (50), prevezme práve Nagelsmann.

Ten sa vlani v septembri ujal nemeckej reprezentácie a zmluvu so zväzom uzavrel len do tohtoročného európskeho šampionátu, ktorý organizuje Nemecko. Pre Bayern mal predstavovať prioritu, sám však zvolil inú cestu.

Kormidelník svoju ďalšiu budúcnosť spojil s národným výberom. "Rozhodoval som sa srdcom. Trénovať národný tím je obrovskou cťou, rovnako ako možnosť pracovať s najlepšími futbalistami v krajine. V prípade úspechu môžeme poblázniť celý národ," povedal po podpise novej zmluvy.

Nagelsmann nahradil Hansiho Flicka a prijal veľmi nevďačnú úlohu. Nemecku sa totiž rok 2023 nepodaril a dalo spomenúť na negatívne výsledky z roku 2018, v oboch prehralo hneď šesť stretnutí - ide o najvyšší počet v histórii krajiny.

Optimizmus a nadšenie priaznivcom čiastočne vrátili až marcové priateľské zápasy a v nich triumfy nad Francúzskom a Holandskom. "Tie dve víťazstvá sme potrebovali a môžu byť predzvesťou toho, čo by mohlo prísť. Veľmi sa mi páčilo nadšenie fanúšikov. Spoločne chceme dokráčať k úspechu na ME, veľmi po tom túžime. Po šampionáte sa budem tešiť na výzvu v podobe MS, ktorú som spoločne so svojím tímom prijal," dodal Nagelsmann.

Nemci sa o niekoľko mesiacov budú môcť spoľahnúť na podporu divákov, v základnej skupine budú papierovým favoritom. Turnaj začnú súbojom so Škótskom, následne nastúpia proti Maďarsku a Švajčiarsku.

Súťaž o vstupenky na EURO 2024