Liga majstrov: Končiacemu Tuchelovi sa po postupe uľavilo. Výhru sme si zaslúžili, hodnotí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Končiacemu Tuchelovi sa po postupe uľavilo. Výhru sme si zaslúžili, hodnotí
Thomas Tuchel pocítil po víťazstve nad Arsenalom radosť a úľavu.
Thomas Tuchel pocítil po víťazstve nad Arsenalom radosť a úľavu.Profimedia
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (50) po stredajšom víťazstve 1:0 nad Arsenalom priznal, že postup do semifinále Ligy majstrov je veľkou úľavou. Nemec, ktorý po sezóne v bavorskom veľkoklube skončí, sa pozerá už na duel proti Realu Madrid a svoju prípadnú tretiu účasť vo finále.

Bayern Mníchov - Arsenal 1:0

"Vyradili sme jeden z najlepších klubov Premier League. Cítim šťastie a úľavu. Sezóna sa určite ešte neskončila, najmä nie teraz," zdôraznil Tuchel na tlačovej konferencii. Pre Bayern je Liga majstrov poslednou súťažou, v ktorej môže získať trofej. V Bundeslige nestačil na suverénny Leverkusen a predčasne prišiel o šancu na 12. titul za sebou.

Bavori sú v semifinále prvýkrát od sezóny 2019/20, keď túto súťaž ovládli. Úvodný zápas pred týždňom v Londýne sa skončil 2:2, pričom v Allianz Arene rozhodol hlavičkou v 63. minúte Joshua Kimmich

"Mal som trochu šťastie, že ma pri nábehu vôbec nikto nesledoval," povedal strelec gólu pre DAZN TV. "Bol to veľmi nervózny súboj, ale celkovo sme si postup zaslúžili," dodal nemecký internacionál.

Nepokrytý Kimmich hlavou posiela Bayern do semifinále.
Nepokrytý Kimmich hlavou posiela Bayern do semifinále.Reuters

Arsenal si v zápase nevypracoval žiadny tlak ani väčšie šance na skórovanie a s Bayernom vypadol v play-off LM piatykrát za sebou.

"Je to veľké sklamanie. Rozhodli maličkosti a tiež to, že sme v prvom vystúpení veľkými chybami darovali súperovi dva góly. Chýbal nám moment prekvapenia, nedokázali sme prekonať obranu súpera," nadviazal tréner Londýnčanov Mikel Arteta.

"Prvý polčas pripomínal šachovú partiu. Po zmene strán sme ukázali väčšie odhodlanie a túžbu postúpiť než súper," doplnil Tuchel, ktorý je prvým nemeckým trénerom, ktorý sa dostal do semifinále s tromi rôznymi klubmi.

V ročníku 2019/20 si zahral finále s Parížom St. Germain a o rok neskôr ovládol súťaž s Chelsea. Teraz bude čeliť Realu, ktorý v stredu vyradil obhajcu titulu Manchester City po penaltovom rozstrele.

"V súčasnej situácii nie sme favoritmi. Začíname doma a odveta nás čaká na San Bernabéu, čo je jedno z najťažších možných stretnutí. Semifinále proti najväčšiemu klubu na svete je pre nás výzvou," uzavrel šéf mníchovskej lavičky.