Liga majstrov: Priestor na chybu bol nulový, Arsenal ju však urobil. Arteta márne hľadal správne slová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Priestor na chybu bol nulový, Arsenal ju však urobil. Arteta márne hľadal správne slová
Mikel Arteta sa s Arsenalom môže sústrediť už len na Premier League.
Mikel Arteta sa s Arsenalom môže sústrediť už len na Premier League.AFP
Mikel Arteta (42) priznal, že Arsenal doplatil na jednu veľkú chybu, keď jeho tím v stredu vypadol z Ligy majstrov po víťazstve Bayernu Mníchov 1:0.

Bayern - Arsenal 1:0

Joshua Kimmich hlavou v druhom polčase potrestal nedôraz Arsenalu a ukončil jeho nádeje na postup do semifinále prvýkrát od roku 2009.

Po remíze 2:2 v prvom dueli minulý týždeň na severe Londýna prehrali Gunners v dvojzápase celkovo 2:3. Pre šéfa Arsenalu Artetu to bol bolestivý zážitok, pretože v druhej časti stretnutia sa ukázalo, že rozhodujúci bol prešľap v obrane.

"V tejto chvíli je to v šatni ako po totálnom vyčerpaní. Neviem nájsť správne slová, ktorými by som hráčov pozdvihol. Prial by som si, aby som ich mal," zamyslel sa Arteta.

"Snažili sme sa proti tímu, ktorý má veľa skúseností. V priebehu dvojzápasu boli rozdiely veľmi malé. V niektorých momentoch sme boli lepší, ale darovali sme im dva góly. To je príliš veľká výhoda," pokračoval.

"Mohli ste vidieť, že priestor na chybu bol nulový. Urobili sme chybu pri bránení, veľkú chybu, a dostali sme gól. Potom to už bolo ťažké. Snažili sme sa rôznymi spôsobmi, ale bolo to náročné."

Porážka a vypadnutie Arsenalu zavŕšila brutálne štyri dni pre Artetu, ktorého tím stratil prvé miesto v Premier League po nedeľňajšej domácej prehre 0:2 s Aston Villou.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Španiel však trval na tom, že jeho hráči si za svoje dobrodružstvo v Lige majstrov zaslúžia uznanie, a zároveň tvrdil, že bude trvať určitý čas, kým sa rozvinú kvality potrebné na dobytie Európy.

"Toto je chvíľa, keď je potrebné zostať pri hráčoch, poskytnúť im podporu. Oni sú tí, ktorí nás vzali na túto cestu. Klub bol bez Ligy majstrov sedem rokov. Chcete ju hrať a zároveň byť už prvý rok v semifinále alebo vo finále. Všetci sme to veľmi chceli, ale na mnohých iných kluboch vidíte, že niekedy trvá šesť alebo sedem rokov, kým sa dostanete do tejto fázy," zakončil hodnotenie európskej cesty manažér Gunners.