Nádej na trofej žije. Bayern si po štyroch sezónach zahrá semifinále Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nádej na trofej žije. Bayern si po štyroch sezónach zahrá semifinále Ligy majstrov
Rozhodujúci moment odvety - gól Kimmicha zo 63. minúty.
Rozhodujúci moment odvety - gól Kimmicha zo 63. minúty.Profimedia
Mníchovský Bayern zdolal v odvete štvrťfinále Ligy majstrov pred svojimi fanúšikmi londýnsky Arsenal. Krátko po hodine hry poslal Bavorov medzi štyri najlepšie európske celky Kimmich (29). Nemci triumfovali po víťazstve 1:0 celkovým skóre v súčte dvojzápasu 3:2.

Bayern - Arsenal 1:0

Už pred zápasom bolo jasné, že jeden z dvoch veľkoklubov predĺži svoje sklamanie z uplynulých dní. Zverenci Thomasa Tuchela prišli v Bundeslige o možnosť získať domáci titul dvanástykrát v rade. Naopak jeho náprotivok Mikel Arteta si cestu k nemu skomplikoval prehrou s Aston Villou, keď prišiel o prvú priečku v Premier League.

Stretnutie sa od úvodných minút hralo aktívne z oboch strán. Avšak ako Raya, ani Neuer nemal príliš veľa práve. Futbalisti Bayernu chceli nadviazať na svoju dominantnú bilanciu proti anglickým tímom na svojom trávniku. Herne v úvodnom dejstve mal navrch jeho súper. Bol aktívnejší, nebezpečnejší, no chýbala mu finálna fáza. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Po zmene strán sa karty otočili. Tuchelovci išli od úvodných sekúnd za postupom a v 63. minúte im vyšla rýchla akcia cez Leroya Saného. Vyšiel mu prienik cez pravé krídlo, odkiaľ centroval na zadnú žrď. Tam si loptu spracoval Guerreiro, vrátil ju pred bránu a z druhej vlny si nabehol a hlavou otvoril zblízka skóre osamotený Kimmich - 1:0.

Bol to kľúčový moment. Hostia sa herne nezmohli v nasledujúcich minútach nezmohli na gólové príležitosti. Bavori boli koncentrovaní, kompaktní. Neprekvapil ich ani Odegaard, keď z ojedinelej šance mieril medzi tri žrde sprava zvnútra šestnástky. Neuer vyrážal na rohový kop. V poslednej minúte riadneho hracieho času mal na kopačke poistku Musiala, no v zakončení zlyhal. 

Kimmich krokom ani priestorom na pravej strane nešetril.
Kimmich krokom ani priestorom na pravej strane nešetril.Opta by Stats Perform

Mrzieť ho to nemuselo, keďže Bayernu stačil na postup jeden zásah a po štyroch sezónach sa predstaví medzi štyrmi najlepšími tímami v Európe. S anglickými mužstvami vylepšil bilanciu pred vlastnými fanúšikmi na 18 výhier (7 remíz a 4 prehry). Opäť sa stal osudným pre Gunners, ktorí už dokopy v piatich dvojzápasoch vo vyraďovacej fáze európskych pohároch stroskotali na Bavoroch. Vo štvrťfinále sa predstavili po dlhých 14 rokoch. 

Prvé zápasy semifinále sú na programe 30. apríla/1. mája. Bayern vyzve lepšieho z dvojice Manchester City/Real Madrid. Odvety sa uskutočnia 7./8. mája. Druhú dvojicu tvoria Borussia Dortmund a Paríž St. Germain. Finále je na programe v sobotu 1. júna v londýnskom Wembley.