Liga majstrov: Vyrovnaný duel na Emirates. Arsenal si vezie do odvety hrateľný výsledok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyrovnaný duel na Emirates. Arsenal si vezie do odvety hrateľný výsledok
Harry Kane dokázal znova proti Arsenalu skórovať.
Harry Kane dokázal znova proti Arsenalu skórovať.Profimedia
Dlhých 14 rokov čakali fanúšikovia Arsenalu, aby si opäť užili štvrťfinále Ligy majstrov. Na opačnej strane stál proti ním mníchovský Bayern, ktorému v ostatných troch meraniach síl vždy podľahli výsledkom 1:5. Tentoraz sa odohrala oveľa vyrovnanejšia bitka so záverečným rezultátom 2:2. Odveta je v Allianz Aréne na programe 17. apríla.

Arsenal - Bayern Mníchov 2:2

Mikel Arteta dal opäť priestor v základnej zostave na ľavom kraji Jakubovi Kiwiorovi, bývalému futbalistovi nikéligovej Podbrezovej. V ofenzíve nechýbal Kai Havertz, ktorý sa dostal v ostatnom období do formy. Na druhej strane sa do zostavy vrátili po zranení brankár Manuel Neuer či ofenzívne krídlo Leroy Sané.

Ako prvý zdvihol náladu fanúšikom na tribúnach Martinelli, keď pálil spoza šestnástky vedľa brány. V deviatej minúte sa s odvetou rozlúčil po žltej karte Alphonso Davies. Od úvodných sekúnd držali loptu častejšie Bavori, no boli to domáci, ktorí svoju emóciu pretavili do vedenia v jedenástej minúte. White posunul loptu do šestnástky Sakovi a ten sprava mieril presne obstrelom k pravej žrdi - 1:0.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

A Londýnčania na nič nečakali. Zakrátko sa v obrovskej šanci ocitol sám White, zblízka Neuera neprekonal. Naopak, po ojedinelej situácii Bayern dokázal vyrovnať. Zverenci Mikela Artetu zlyhali na vlastnej polovici, nerozumeli si v kombinácii, čo dokonale využil po dvoch rýchlych prihrávkach a najmä poslednej z kopačky Goretzku zakončujúci Gnabry a bolo 1:1.

Hráči jeho náprotivka boli klinickí. Pri druhom ofenzívnom výpade vybojoval Sané pokutový kop, keď si vypýtal faul od Salibu. Loptu na biely bod si postavil, samozrejme, Harry Kane a zaspomínal si na zlaté strelecké časy z derby o sever Londýna - 1:2. Proti Arsenalu sa presadil celkovo pätnástykrát v dvadsiatom vystúpení. 

Expresná reakcia na chybu Arsenalu. Dve prihrávky a Gnabry vyrovnal.
Expresná reakcia na chybu Arsenalu. Dve prihrávky a Gnabry vyrovnal.Opta by Stats Perform

Po zmene strán hra z jednej strany na druhú opadla. Hralo sa o niečo viac takticky. Ani jeden z celkov nechcel urobiť chybu. Až prišla 76. minúta a striedajúci Trossard bol nekompromisný. Po vynikajúcej individuálnej práci Jesusa, v pokutovom území naviazal na seba trojicu brániacich protihráčov, posunul loptu voľnému hrdinovi z predchádzajúceho dvojzápasu s Portom a ten z prvej po zemi nedal zblízka šancu Neuerovi - 2:2.

Gunners tak pokračujú vo svojej sérii duelov bez prehry, tá je po utorku sedemzápasová vo všetkých súťažiach. Na domácom trávniku v rámci Ligy majstrov inkasovali premiérovo v ročníku, ale mrzieť ich to nemusí, keďže do Mníchova idú s hrateľným výsledkom. Bayern si udržal svoje pozitívne vzájomné vystúpenia proti anglickým tímom - neprehral s nimi vo štvrtom strete v rade (2-2-0).