Liga majstrov: Kane opäť proti Arsenalu. Veľký rešpekt, ale nie strach, hovorí Ödegaard

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane opäť proti Arsenalu. Veľký rešpekt áno, ale nemáme dôvod sa ho báť, hovorí Ödegaard

Kane je hnacím motorom Bayernu.
Kane je hnacím motorom Bayernu.Profimedia
Harry Kane (30) v lete opustil londýnsky Tottenham, aby získal vytúženú trofej. Bayern Mníchov však zakopol v domácom pohári a je takmer bez šance na ligový triumf, takže jedinou možnosťou zostáva Liga majstrov. V nej sa Kane postaví proti Arsenalu, za ktorý hrával v mládeži, ale neskôr sa stal jeho úhlavným rivalom.

Anglický strelec to proti Gunners vie, pretože v 17 ligových zápasoch im strelil štrnásť gólov a ďalšie dva pripravil. Kým pred príchodom Mikela Artetu na lavičku kanonierov sa mu len raz stalo, že vyšiel gólovo naprázdno, počas pôsobenia španielskeho manažéra vyšiel naprázdno štyrikrát v siedmich stretoch. V štyroch z uplynulých piatich navyše Kane odchádzal porazený.

Napriek tomu si v Arsenale plne uvedomujú Kaneove kvality, keďže v desiatich po sebe idúcich sezónach strelil minimálne 24 súťažných gólov a v tejto si dokonca udržiava priemer viac ako jeden zásah na zápas. 

"Poznáme jeho kvality v pokutovom území. Máme pred ním veľký rešpekt, ale nemáme dôvod sa ho báť. Musíme sa sústrediť na seba," vyhlásil kapitán Londýnčanov Martin Ödegaard.

Kane a jeho ostatné čísla.
Kane a jeho ostatné čísla.Flashscore

Slová chvály má pre svojho zverenca aj Thomas Tuchel. "Už veľakrát dokázal odolať tlaku, nič ho nezastaví ani teraz," verí kritizovaný tréner Bayernu. "Pre Harryho je veľmi atraktívne hrať proti Arsenalu vo štvrťfinále Ligy majstrov. Je motivovaný a určite nám pomôže k dobrému výkonu," dodal Tuchel.

Zároveň zložil poklonu súperovi. Gunners okrem boja o ušatú trofej momentálne vedú aj domácu súťaž a podľa bývalého manažéra Chelsea zaslúžene. 

"Arsenal je najlepší tím v Premier League, ukazujú to všetky údaje. Musíme využiť naše skúsenosti z Ligy majstrov, ktoré môžu byť pre nás veľkou výhodou," vyzval 50-ročný Nemec.

Až utorkový večer ukáže, či trápiaci sa Bavori zúročia skúsenosti a udržia si nádej na trofej, alebo sa Arsenal opäť priblíži k svojmu cieľu.

Arsenal - Bayern Mníchov (21:00)