Liga majstrov: Naposledy nám chýbala odvaha a osobnosť, hlási Ancelotti pred City a jubileom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Naposledy nám chýbala odvaha a osobnosť. Sme dobre pripravení, hlási Ancelotti pred jubileom
Carlo Ancelotti má pred sebou jubilejné 200. vystúpenie v Lige majstrov.
Carlo Ancelotti má pred sebou jubilejné 200. vystúpenie v Lige majstrov.AFP
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) pred ďalším súbojom s anglickým majstrom vyhlásil, že jeho tím hral v predchádzajúcom vzájomnom súboji bez odvahy a osobnosti. Aj na základe toho v dvojzápase z minulej sezóny podľahol Manchestru City a z Ligy majstrov sa porúčal.

Zverenci Pepa Guardiolu v semifinále rozdrvili Madridčanov v súčte 5:1. Štyri góly inkasoval biely balet na Etihad Stadium. Doma sa rozchádzali zmierlivo po remíze 1:1. Ancelotti svojich hráčov vyzval, aby tentoraz ukázali viac mentálnej odolnosti.

Rekordní 14-násobní európski víťazi hostia v utorok na Santiago Bernabéu úradujúcich majstrov v atraktívnom prvom štvrťfinálovom súboji.

"Hrali sme bez odvahy, bez osobnosti. Odvaha a osobnosť sú v tomto type zápasu základom. V odvete nám toto všetko chýbalo," vrátil sa Talian k minuloročnému neúspechu na tlačovej konferencii pred svojím 200. zápasom v Lige majstrov.

"Dôležité je, aby sme boli čo najlepší. Mentálny aspekt je veľmi dôležitý. Čo sa týka odvahy a osobnosti, mali sme čas pripraviť sa na zápas. Pripravili sme sa veľmi dobre a som presvedčený, že vydáme zo seba to najlepšie. Máme kvalitu na to, aby sme im konkurovali," doplnil 64-ročný kormidelník.

Napriek tomu, že taliansky šéf najprestížnejšiu klubovú súťaž v Európe vyhral štyrikrát - dvakrát s AC Miláno a dvakrát s Madridom, čo je viac ako ktorýkoľvek iný manažér, priznal pred súbojom nervozitu.

"Som veľmi nervózny. Pred výkopom osobne trpím. Prehra je utrpenie a víťazstvo je úľava, nie šťastie. Utrpenie a stres vás udržiavajú pri živote, pre mňa je to akési palivo."

Novinárom odpovedal na otázky rovnako nemecký stopér Antonio Rüdiger. Na domácom trávniku udržal Erlinga Haalanda a jeho spoluhráčov na uzde, no v odvete od trénera šancu nedostal.

"Doma to bol dobrý zápas, pokryli sme priestory, do ktorých dostáva Haaland prihrávky. Žiadne ospravedlnenie od trénera neprišlo a ani nemuselo. Akceptujem jeho rozhodnutia, aj keď toto bolo ťažké prijať," priznal skúsený 31-ročný hráč.

"Teraz je plánom pokúsiť sa kontrolovať nebezpečných futbalistov súpera ako sú Foden, De Bruyne a, samozrejme, Haaland."

Nórsky viking budí pozornosť. So šiestimi gólmi sa delí na čele tabuľky o korunu strelcov s Harrym Kaneom. Aj pre to Rüdiger povedal, že na zastavenie 23-ročného útočníka použije všetky svoje schopnosti, ktoré má.

"Je to však o celom tíme. Napriek tomu budem tento súboj brať ako osobný. Ako defenzívny hráč proti superútočníkovi, akým je Haaland," uzavrel.

Real Madrid - Manchester City (utorok, 21:00)