Liga majstrov: Arteta neprezradil, či si pýtal rady od Xabiho Alonsa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skvelá otázka, na ktorú neodpoviem. Arteta neprezradil, či si pýtal rady od Xabiho Alonsa
Hráči Arsenalu počas prípravy na štvrťfinálový duel s Bayernom.
Hráči Arsenalu počas prípravy na štvrťfinálový duel s Bayernom.Reuters
Arsenal sa v utorok v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov bude snažiť využiť formu a vytvoriť si do odvety potrebný náskok. Lenže musí sa mať na pozore, pretože do Londýna sa vráti známa tvár, ktorá do siete Gunners rada skóruje.

Nie je to iba Harry Kane

Keď sa tieto dva kluby naposledy stretli v milionárskej súťaži v roku 2017, Bayern Mníchov vyhral oba zápasy osemfinále v súčte 5:1. Ponižujúci výsledok, ktorý podčiarkol vtedajší úpadok Arsenalu. Londýnčania sa vrátili do Ligy majstrov až v tomto ročníku. V čase, keď sa im darí a sú v laufe, sa dostali do svojho premiérového štvrťfinále od sezóny 2009/10. Okrem toho bojujú o titul v Premier League.

A práve z pohľadu ich formy v porovnaní s tou, ktorou sa prezentuje Bayern, je v utorok proti šesťnásobnému európskemu šampiónovi favoritom. Ak Angličania postúpia, o finále si zahrajú so City alebo Realom Madrid. Jedna z mála vecí, ktorá môže Arsenalu nahnať strach, je kanonier Harry Kane.

Kane totiž v drese bývalého zamestnávateľa - úhlavného londýnskeho rivala Tottenhamu - strelil rekordných 14 gólov v 19 severolondýnskych derby. Kapitán anglickej reprezentácie bude motivovaný k tomu, aby bývalých protihráčov a aktuálnych lídrov Premier League vrátil nohami späť na zem.

"Keď sa pozriete na jeho čísla za posledných 10 rokov, sú neuveriteľné," zdôraznil na predzápasovej tlačovej konferencii manažér Mikel Arteta. "Dokáže skórovať mnohými spôsobmi. Má servis a okolo seba hráčov, ktorí mu príležitosti poskytnú. Nie je to iba o ňom, ale o ďalších desiatich individualitách, ktorými disponujú."

"Poznáme ich individuálne kvality a najmä tie Harryho Kanea, celkovo schopnosti, ktoré má. Najlepšou cestou je tímovo eliminovať určité situácie," pokračoval španielsky kormidelník.

Obdiv pre Tuchela

Zatiaľ čo Arsenal je potenciálne sedem zápasov od zisku prvého anglického titulu za ostatných 20 rokov, Bayern v Bundeslige výrazne zaostáva za svojím bežným štandardom a na priebežného lídra Bayer Leverkusen stráca už 16 bodov.

Hosťujúci manažér Thomas Tuchel na konci ročníka odíde, ale Arteta je napriek všetkým komplikáciám veľkým fanúšikom Nemca, ktorý s Chelsea vyhral Ligu majstrov. "Je to špičkový tím. Thomasa veľmi obdivujem. Spôsob, akým sú jeho tímy postavené, ako hrajú," vyzdvihol Arteta. "Veľa som sa od neho naučil."

Španiel sa príliš na neúspešný ročník Bavorov nepozerá. Tvrdí, že sú stále obrovskou prekážkou. "Futbal je konkurenčné prostredie a je ťažké byť konzistentný, takže sa to môže stať každému," doplnil o forme, pričom Bayern cez víkend prehral s Heidenheimom (2:3).

Skvelá otázka, na ktorú neodpoviem

Mníchovčania nebudú mať v utorok na Emirates žiadnych fanúšikov, keďže si odpykávajú trest za hádzanie pyrotechniky v predchádzajúcom kole proti Laziu. Arteta tak vyzval domácich priaznivcov, aby sa postarali o horúcu atmosféru.

"Plný dom. Veľa vášne a emócií. Takúto príležitosť sme nemali 15 rokov, takže to hovorí o tom, aký výnimočný pre nás tento večer bude," prízvukoval 42-ročný tréner.

Na otázku, či si pýtal rady od manažéra Leverkusenu Xabiho Alonsa k tomu, ako poraziť Bayern, bol Španiel stručný. "Skvelá otázka, na ktorú neodpoviem," uzavrel.

Arsenal - Bayern Mníchov (21:00)