Šesťgólové predstavenie na Bernábeu. Real a City odohrali skvelý zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šesťgólové predstavenie na Bernábeu. Real a City odohrali skvelý zápas
Pred odvetou je všetko otvorené.
Pred odvetou je všetko otvorené.AFP
Futbalisti Realu Madrid remizovali v úvodnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov s Manchestrom City. Odveta sa uskutoční v stredu 17. apríla na štadióne Etihad.

Real Madrid - Manchester City 3:3

Krátko pred začiatkom zápasu vypadol zo zostavy hostí Kevin De Bruyne, pretože ochorel. Oba tímy sa proti sebe postavili vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov v tretej sezóne po sebe. Každý z dvojice sa tešil v jednom prípade, bolo to vždy v rámci semifinále.

Taliansky tréner Carlo Ancelotti sa ako prvý v histórii dostal na métu 200 odkoučovaných zápasov v Lige majstrov. Hneď na úvod však nemohol byť spokojný, pretože v prvej minúte videl žltú kartu Tchouameni, ktorý nebude môcť nastúpiť v odvete a navyše z priameho kopu nachytal prekvapivou rozohrávkou Bernardo Silva brankára Lunina.

Bernardo Silva patril k najlepším na ihrisku.
Bernardo Silva patril k najlepším na ihrisku.Statsperform/Profimedia

Portugalčan strelil v posledných piatich zápasoch proti Realu Madrid už štyri góly. Všetkých jeho posledných jedenásť zásahov v Lige majstrov prišlo vo vyraďovacej fáze. Tentoraz sa presadil po 108 sekundách, čo je druhý najrýchlejší gól proti Los Blancos na štadióne Santiago Bernábeu.

Skôr sa trafil iba útočník Mario Mandžukič v apríli 2018. Vtedajší hráč Juventusu potreboval 77 sekúnd. Real však zareagoval skvele, pretože o desať minút neskôr vystrelil z diaľky Camavinga a stopér Rúben Dias tečoval loptu nechytateľne do protipohybu Ortegu.

Už o dve minúty neskôr poslal Vinícius kolmicu za obranu a aj keď Rodrygo svoj brejk spomalil, tak nakoniec znova za pomoci teču, tentoraz Akanjiho, poslal hrací predmet druhý raz do siete. Bol to jeho šiesty gól vo vyraďovačke LM, pričom polovicu dal hráčom Cityzens a druhú do siete Chelsea.

Len druhýkrát sa v Lige majstrov stalo, aby vo vyraďovačke padli za štrnásť minút tri góly. V apríli 2019 v stretnutí medzi Manchestrom City a Tottenham sa dokonca za jedenásť minút zrodili až štyri zásahy. Biely balet skóroval v každom z posledných 75 zápasov vyraďovacej fázy, čo je historický rekord LM.

Po zmene strán sa nejaký čas nič zaujímavejšie nedialo, ale v 6. minúte poslal spoza šestnástky krásnu strelu do rohu brány Phil Foden, skóroval už 22. raz vo všetkých súťažiach počas tejto sezóny, čím naďalej zlepšuje svoj rekordný ročník. Zároveň to bol jeho šiesty presný zásah spoza pokutového územia.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Manchester City si vedenie zobral naspäť v priebehu piatich minút. Joško Gvardiol napriahol slabšou pravčkou z diaľky a znova to bol nádherný gól, tentoraz mieril presne k vzdialenejšej žrdi. Bol to jeho prvý presný zásah od letného príchodu z Lipska. Cityzens sú prvým tímom, ktorý strelil na Bernábeu tri góly spoza šestnástky.

Federico Valverde volejom vyrovnal na 3:3, pričom sa presadil premiérovo od 17. septembra minulého roka. Našiel ho Vinícius, ktorý zaknihoval druhú asistenciu v stretnutí a jedenástu v rámci vyraďovačky LM. Len štvrtý raz vo vyraďovačke LM sa stalo, aby oba celky zaznamenali tri alebo viac gólov.

Manchester City neprehral už 22. raz po sebe a atakuje rekord mestského rivala Manchestru United, ktorý v LM nepoznal chuť prehry rekordných 25-krát po sebe. Tréner Guardiola na lavičke anglického tímu čelil Realu siedmy raz, zatiaľ prehral iba raz.