Liga majstrov: Poraziť Real dvakrát rovnakým spôsobom? Nemožné, tvrdí Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poraziť Real dvakrát rovnakým spôsobom? Nemožné, tvrdí Guardiola
Pep Guardiola počas tlačovej konferencie.
Pep Guardiola počas tlačovej konferencie.Reuters
Manažér Pep Guardiola (53) v pondelok povedal, že Manchester City by nemal očakávať, že sa zopakuje jeho dominantné víťazstvo nad Realom Madrid z minulej sezóny, keď sa stretnú vo štvrťfinále Ligy majstrov.

V máji minulého roka porazili Real 4:0 a semifinálový dvojzápas vyhrali s konečným skóre 5:1. Guardiola však zdôraznil, že aktuálne bude tím Carla Ancelottiho predstavovať inú výzvu, na ktorú sa pripravujú pred utorňajším úvodným stretom.

"Je to ťažké. Poraziť Real Madrid dvakrát rovnakým spôsobom je nemožné, pretože sa učia. Majú hrdosť," prezradil Guardiola novinárom. "Očakávajte odlišné spôsoby v tom istom zápase. Budú schopní vysoko pressovať, budú agresívni. Sú nebezpeční. Každý pozná ich silu či prechody, ktorými sa prezentujú."

"Zároveň nemôžete prísť len preto, aby ste kontrolovali hru. Musíte sa ich snažiť zraniť, kopnúť, dať im pocítiť, že sme tu na to, aby sme strelili gól. Cítime sa silní. Sme neuveriteľne sebavedomí," vyhlásil španielsky šéf lavičky modrého Manchestru, s ktorým v minulom ročníku získal historické treble.

Stredopoliar Rodri zopakoval pocity svojho manažéra, pričom dúfa, že skúsenosti, ktoré City získalo pri minuloročnom víťazstve, im pomôžu zachovať si rozvahu pod tlakom. "Vieme, že budeme čeliť inému Realu Madrid. Hrajú inak, viac kontrolujú hru. Musíme na to reagovať," zdôraznil.

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

"Sme vyspelejší tím, máme skúsenosti s víťazstvom v tejto súťaži a prišli sme sem s inou mentalitou i pokojom. Želám si a dúfam, že skúsenosti z víťazných turnajov nám pomôžu robiť veci správne," uzavrel Rodri.