Liga majstrov: Semifinále po 15 rokoch? Otriasť sa z úderu a využiť šancu, mieni Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Semifinále po 15 rokoch? Otriasť sa z úderu a využiť šancu, mieni Arteta
Mikel Arteta chce od svojich hráčov výkon, ktorý dostane jeho mužstvo do semifinále Ligy majstrov.
Mikel Arteta chce od svojich hráčov výkon, ktorý dostane jeho mužstvo do semifinále Ligy majstrov.Reuters
Mikel Arteta (42) vyzval na predzápasovej tlačovej konferencii svojich hráčov, aby sa otriasli z úderu, ktorý pred pár dňami inkasovali v Premier League a využili šancu prebojovať sa premiérovo po 15 rokoch do semifinále Ligy majstrov.

Bayern Mníchov - Arsenal (streda, 21:00)

Kanonieri cestujú na zápas s Bayernom, pričom stav štvrťfinále je po minulotýždňovom prvom súboji v Londýne 2:2. Odvtedy Arsenal prvýkrát v roku 2024 okúsil chuť prehry v Premier League, keď Aston Villa vyhrala na Emirates 2:0. Artetovi zverenci tak šesť stretov pred koncom ročníka zaostávajú za Manchestrom City o dva body.

Španiel však zdôraznil, že jeho hráči sa nemôžu utápať v sklamaní a premárniť tvrdú prácu, ktorú vynaložili na dosiahnutie tejto fázy v Lige majstrov prvý raz za posledných sedem rokov. "Výkon, ktorý nás dostane do semifinále Ligy majstrov," odpovedal šéf lavičky jasne na otázku, akú reakciu chce od svojich hráčov.

"Tréningový proces bol zameraný na to, aby sme to dosiahli. Zaslúžime si to za 10 mesiacov a za všetko, čo sme urobili v minulej sezóne. V stredu máme neuveriteľnú príležitosť, aby sa nám to podarilo," nadviazal Mikel Arteta.

"Ak sa nám to podarí, bude to naozaj veľmi emotívne. Niečo, čo sme ako klub nedosiahli za posledných 15 rokov. Teraz je na to šanca. Väčšina našich hráčov to ešte nezažila. Sú super motivovaní a sebavedomí."

Arsenal zažíval od prelomu roka vydarené obdobie. V Premier League získal 31 z 33 možných bodov, keď v 11 zápasoch strelil 35 gólov. V uplynulom týždni však zakopol. Pred "šokujúcim" víťazstvom Aston Villy odhalil trhliny rozladený Bayern, ktorý bol prvýkrát po 11 rokoch zosadený z trónu nemeckého futbalu.

Pred odvetou vznikli pochybnosti ohľadom fyzického stavu dvojice opôr. Bukayo Saka a kapitán Martin Odegaard si na konci duelu s Villans odniesli šrámy. 

"Dúfajme, že budú k dispozícii. Samozrejme, mali sme len necelých 48 hodín na to, aby sme zregenerovali. Trénovali sme veľmi málo. Uvidíme, ako na tom sú," zasial neistotu Arteta.

Leandro Trossard prišiel na trávnik z lavičky, aby strelil neskorý vyrovnávajúci gól Arsenalu v prvom zápase. Neverí, že nedostatok skúseností anglického tímu v tejto fáze súťaže v porovnaní s Bayernom bude stáť jeho tím postup. 

"Myslím si, že každý je pripravený. Je to pre nás veľká šanca na najväčšej scéne. Všetci chceme ukázať, čoho sme schopní," povedal Belgičan.