Liga majstrov: Stále môžeme prežiť skvelú sezónu, hlási pred odvetou kanonier Harry Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stále môžeme prežiť skvelú sezónu, hlási pred odvetou kanonier Harry Kane
Harry Kane verí, že s Bayernom stále môže zažiť skvelú sezónu a vyhrať Ligu majstrov.
Harry Kane verí, že s Bayernom stále môže zažiť skvelú sezónu a vyhrať Ligu majstrov.Profimedia
Útočník Harry Kane (30) pred stredajším domácim druhým štvrťfinále Ligy majstrov proti Arsenalu vyhlásil, že Bayern Mníchov má stále šancu na skvelú sezónu.

Reprezentant Anglicka narážal najmä na fakt, že Bayern v nedeľu oficiálne prišiel o titul. Majstrovský grál prenechal po dlhých 11 triumfoch v rade Bayeru Leverkusen. Bavorov tak čaká prvá domáca sezóne bez trofeje od roku 2012.

Harry Kane, ktorý napriek množstvu neuveriteľných osobných rekordov stále nemá žiadnu trofej v osobnej vitríne, zdôraznil, že práve sláva Ligy majstrov by aktuálnemu ročníku dala úplne inú tvár.

"Nie je žiadnym tajomstvom, že klub si každú sezónu kladie za cieľ vyhrať Ligu majstrov. Z pohľadu klubu to bude neúspešný ročník, ak nič nevyhráme, pretože sa od nás očakáva vždy prvé miesto," prízvukuje 30-ročný útočník. V milionárskej súťaži nastrieľal od jesene sedem zásahov. 

"Stále však máme možnosť premeniť sezónu na skvelú, keď vyhráme Ligu majstrov. Motivácia pre nás hráčov tu je. Ak sa nám v stredu večer podarí urobiť niečo výnimočné, samozrejme, že to udrží túto nádej pri živote," nadviazal.

Bayern sa vrátil zo severného Londýna po remíze 2:2. Zrušenie pravidla o góloch hostí znamená, že v stredu musí jeden tím vyhrať, aby sa dostal do finálovej štvorky. Kane prestúpil do Mníchova v lete z Tottenhamu, úhlavného rivala Arsenalu.

V Spurs odohral celú svoju kariéru. V jeho drese strelil Gunners v 19 zápasoch 14 gólov, pätnásty pridal z pokutového kopu v prvom stretnutí. Potrebuje už len jednu trefu, aby sa stal najlepším strelcom proti tomuto tímu v histórii - momentálne ich má spolu s Waynom Rooneym narovnako. 

"Možno mám niekde vzadu v hlave, že ma v mladom veku nechali ísť. Musel som niečo dokázať. Som ten typ hráča, ktorý to dokazuje celú kariéru," vrátil sa na chvíľu do mládežníckych čias, ktoré strávil v Arsenale.

"Nemyslím si, že ma to niekedy opustí. Vždy to bude v mojej DNA, až kým neukončím kariéru. Teraz som v Bayerne. Samozrejme, proti Arsenalu mám nejakú históriu, ale jediné, čo sa môžem pokúsiť urobiť, je pomôcť môjmu tímu kvalifikovať sa do semifinále Ligy majstrov," uviedol jasne Harry Kane.

Šéf lavičky Bavorov Thomas Tuchel potvrdil, že Manuel Neuer a Leroy Sané, ktorí vynechali víkendové ligové víťazstvo nad Kolínom, budú k dispozícii. Serge Gnabry a Kingsley Coman, naopak, pre zranenie nenastúpia, zatiaľ čo Alphonso Davies je suspendovaný.

"Máme pred sebou jeden rozhodujúci zápas, aby sme urobili ďalší krok v tejto krásnej súťaži. Sme odhodlaní nechať na trávniku všetko," uzavrel Tuchel.

Bayern Mníchov - Arsenal (streda, 21:00)