Liga majstrov: Druhé treble v rade? Sme od neho ďaleko, krotí nadšenie Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Druhé treble v rade? Sme ďaleko od splnenia týchto snov, krotí nadšenie Guardiola
Pep Guardiola hovorí s médiami pred druhým zápasom štvrťfinále Ligy majstrov.
Pep Guardiola hovorí s médiami pred druhým zápasom štvrťfinále Ligy majstrov.Reuters
Zatiaľ čo stredopoliar Manchestru City Bernardo Silva (29) povedal, že on a jeho spoluhráči sú motivovaní možnosťou získať druhé treble za sebou, manažér Pep Guardiola (53) bol v tomto smere opatrnejší. Španiel svojich zverencov varoval pred prílišným snívaním.

Citizens hostia v stredu na Etihad Stadium v odvete štvrťfinále Ligy majstrov Real Madrid, ktorý v minulej sezóne zdolali v semifinále na ceste za prvým celkovým triumfom v súťaži. Tím Guardiolu už vedie aj tabuľku Premier League a je v semifinále FA Cupu.

"Nebudem svojim hráčom hovoriť, aby necítili tú možnosť, ale mám iný názor. Sme ďaleko od týchto hypotetických snov," povedal kouč novinárom.

"Keď budeme vo finále FA Cupu, do konca sezóny Premier League budú ostávať dva alebo tri zápasy a budeme aj vo finále Ligy majstrov, začnem o tom premýšľať. Na treble som v minulej sezóne začal myslieť, keď sme vo finále FA Cupu porazili United."

City si môže rezervovať účasť v tohtoročnom finále FA Cupu víťazstvom nad Chelsea v sobotňajšom dueli vo Wembley. Okrem toho majú v Premier League šesť duelov pred koncom dvojbodový náskok pred Arsenalom a Liverpoolom.

V minulom ročníku prvýkrát získali treble - Ligu majstrov, FA Cup a Premier League - vyrovnali tak rekord Manchestru United (1998/99). Žiadny tím ho nezískal v niekoľkých po sebe idúcich sezónach a žiadny anglický zástupca ho nezískal dvakrát.

Silva poznamenal, že byť na pokraji histórie môže byť hnacím motorom mužstva. "Samozrejme, je to inšpirácia a motivácia. Chceme vytvoriť odkaz, získať štyri tituly v Premier League v rade, Ligu majstrov dvakrát za sebou a treble po sebe. V priebehu jedného týždňa však môžeme vypadnúť zo všetkých súťaží, no bojujeme."

Real a City sa minulý týždeň v prvom zápase rozišli po napínavom meraní síl a výsledku 3:3. Do zostavy Sky Blues sa vráti stredopoliar Kevin De Bruyne, ktorý pre chorobu vynechal súboj na Bernabéu.

"Keď je Kevin prítomný, všetko je iné, pretože je to jeden z najlepších hráčov našej generácie. Ak má dobrý deň, je ťažké ho zastaviť," zdôraznil Silva.

Bývalý hráč a manažér Barcelony Guardiola uviedol, že si vychutnáva, že sa opäť stretne s odvekými rivalmi z Madridu, ktorí majú na čele tabuľky La Ligy osembodový náskok.

"Vždy to bol a vždy bude veľký zápas. Je to Real Madrid a v tejto súťaži je to vždy veľký duel. Je to pre mňa výnimočné," priznal.

Manchester City - Real Madrid (streda, 21:00)