Real Madrid vyradil Manchester City. Drámu musel rozhodnúť až penaltový rozstrel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid vyradil Manchester City. Drámu musel rozhodnúť až penaltový rozstrel
Real Madrid sa cez Manchester City dostal do semifinále.
Real Madrid sa cez Manchester City dostal do semifinále.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyradili vo štvrťfinále Ligy majstrov obhajcu trofeje Manchester City. Rekordný 14-násobný európsky šampión po domácej remíze 3:3 zvíťazil v stredajšej odvete na ihrisku anglického tímu 4:3 v penaltovom rozstrele, keď stav stretnutia bol po riadnom čase i predĺžení nerozhodný 1:1. V semifinále sa Real stretne s Bayernom.

Manchester City - Real Madrid 1:2 pen.

/prvý zápas 3:3, postupuje Real Madrid/

Real Madrid nemohol v odvete počítať s Tchouamenim, ktorý sa pred týždňom vykartoval. Skóre stretnutia otvoril Rodrygo, ktorý dostal prihrávku do päťky. Osamotený najskôr nechal vynikanúť Edersona, ale z dorážky sa už nemýlil. Vo svojom 49. stretnutí v Lige majstrov zaznamenal 20. gól.

Okrem toho má na konte aj desať asistencií. Celkovo zaznamenal už štyri zásahy do siete City, pričom proti tomuto tímu pod vedením Guardiolu sa viackrát presadil iba Messi (5). Pre Brazílčana je to vo farbách bieleho baletu najobľúbenejší súper, žiadnemu mužstvu nedal viac gólov.

Haaland zažil znova zaujímavý prvý polčas. Dostal sa k trom zakončeniam, z toho raz hlavou trafil brvno, ale zároveň mal iba dve prihrávky, z toho jedinú úspešnú. Po zmene strán sa hostia zatiahli a Manchester City bol aktívny. Kevin De Bruyne dokázal vyrovnať strelou pod brvno.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Posledných jedenásť zásahov Belgičana v LM prišlo vo vyraďovačke. Proti Realu sa v LM priamo podpísal už pod osem gólov (4+4), čo je najviac v histórii. Rovnaký počet má na konte aj Giovane Élber (4+4). Duel dospel do predĺženia, pred ktorým Haalanda prekvapivo nahradil Álvarez. Nakoniec rozhodovali až pokutové kopy.

Už pred nimi ale bolo jasné, že skvelá séria Rodriho neskončí. Ten neprehral posledných 67 duelov, do ktorých nastúpil. Dani Carvajal neprehral posledných 57 zápasov v LM, keď Real Madrid cez prestávku vyhrával. Manchester City ale ukončil dvanásťzápasovú sériu výhier na domácom trávniku v LM, keďže v riadnom hracom čase remizoval.

Penalty začal úspešne Álvarez a Modriča vychytal Ederson. Silva však takisto zlyhal, doslova trafil v strede brány Lunina. Bellingham využil možnosť a vyrovnal na 1:1. Prudký pokus Kovačiča vystihol na začiatku tretej série Lunin a Lucas Vazquéz poslal Real priebežne do vedenia.

V štvrtej sérii dal Foden a takisto kapitán Nacho. City museli dať a penaltu si zobral prekvapivo brankár Ederson, ktorý v ťažkej pozícii priebežne vyrovnal na 3:3, ale Antonio Rüdiger mečbal využil a poslal Real Madrid do semifinále.

Jeho súperom bude Bayern, ktorý vyradil Arsenal. Prvýkrát v histórii Ligy majstrov padlo dokopy počas ôsmich zápasov až 32 gólov, pričom doterajší rekord bol 30. Prvé zápasy semifinále sú na programe 30. apríla/1. mája, odvety sa uskutočnia 7./8. mája. Druhú dvojicu tvoria Dortmund a PSG. Finále sa hrá 1. júna vo Wembley.