Perfektný výkon De Bruyneho, hviezdny Mbappé. Stena Lunin a dominancia City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Perfektný výkon De Bruyneho, hviezdny Mbappé. Stena Lunin a dominancia City

Barcola s Mbappém oslavujú presný zásah proti Realu Sociedad.
Barcola s Mbappém oslavujú presný zásah proti Realu Sociedad.Profimedia/Flashscore
Úvodné zápasy osemfinále Ligy majstrov 2023/24 sú za nami, a tak je čas vybrať jedenásť hráčov, ktorí nás počas uplynulých štyroch večerov očarili. Výber vychádza z nášho interného systému hodnotenia, ktorý zohľadňuje množstvo individuálnych štatistík - napríklad góly, strely na bránu, úspešné prihrávky či získané lopty. Flashscore Správy pripravili siedmu najlepšiu zostavu tohtosezónnej edície najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe.
Ideálna zostava prvých zápasov osemfinále Ligy majstrov.
Ideálna zostava prvých zápasov osemfinále Ligy majstrov.Flashscore

Brankár

Andrij Lunin (Real Madrid) 9,5

Ukrajinec sa pri víťazstve Realu Madrid nad Lipskom 1:0 prezentoval celkovo deviatimi zákrokmi. Dôležitý výkon pred odvetou v Španielsku.

Obrancovia

Rúben Dias (Manchester City) 8,1

Dias nerobí kompromisy a je povestný svojím fyzickým bránením, ale pri víťazstve Manchestru City v Kodani 3:1 sa Portugalčan blysol aj prihrávkami. Z jeho 133 prihrávok sa 126 dostalo k spoluhráčom, čo predstavuje úspešnosť 94,7 %.

Otávio (Porto) 7,8

Otávio prestúpil do Porta v zime za 12 miliónov eur od ligového konkurenta - Famalicaa. Po jeho výbornom výkone pri víťazstve s Arsenalom 1:0 sa zdá, že 21-ročný hráč sa čoskoro stane známym aj pre fanúšikov mimo Portugalska.

Nezabudnuteľný debut Otávia v Lige majstrov.
Nezabudnuteľný debut Otávia v Lige majstrov.Profimedia

Eduardo Camavinga (Real Madrid) 8,2

Camavinga pri víťazstve 1:0 v Lipsku neurobil chybu, zaznamenal 92,8 % úspešnosť prihrávok a zachytil tri súperove.

Stredopoliari

Rodri (Manchester City) 8,5

Rodri mal pri víťazstve 3:1 nad Kodaňou bezchybnú stopercentnú úspešnosť zákrokov. Španiel hral svoju úlohu aj smerom dopredu, keď sa postaral o štyri kľúčové prihrávky.

Bernardo Silva (Manchester City) 8,4

Krátko pred polčasovou prestávkou strelil Silva veľmi dôležitý gól a dostal City do vedenia 2:1. Bol to prvý gól 29-ročného hráča v tejto sezóne Ligy majstrov.

Kevin De Bruyne (Manchester City) 10,0

Je späť! Kevin De Bruyne konečne prekonal zranenie stehna a Belgičan hrá, akoby sa nič nestalo. Tridsaťdvaročný stredopoliar prihrávkami celý večer režíroval početné útoky obhajcu titulu. V 10. minúte strelil úvodný gól a pri každom z ďalších dvoch si pripísal asistenciu. Náš systém mu preto udelil maximálne možné číslo - desiatku.

Phil Foden (Manchester City) 9,8

Posledný hráč City, sľubujeme! Foden sa v kontinentálnej sezóne futbalom baví, do našej ideálnej jedenástky sa dostal už tretíkrát. Oprávnene, keďže proti Kodani oslnil gólom a asistenciou.

Brahim Díaz (Real Madrid) 8,4

Real Madrid sa v Lipsku dobrú chvíľu trápil a mal šťastie, že v prvom polčase neinkasoval, ale krátko po prestávke Díaz geniálnym zásahom zmiernil tlak na favorita. Španiel obdržal loptu na pravom krídle, obišiel troch protihráčov a ranou poslal loptu do vzdialenejšieho rohu brány. Gól, na ktorý by bol hrdý aj Jude Bellingham.

Útočníci

Lautaro Martínez (Inter Miláno) 8,2

Martínez dopomohol Interu k domácemu víťazstvu 1:0 nad Atléticom Madrid. Víťazný gól "Nerazzurri" síce strelil Marko Arnautovič, ale Argentínčan bol ich najvýraznejším hráčom.

Kylian Mbappé (PSG) 8,2

PSG pri víťazstve 2:0 nad Realom Sociedad síce príliš nežiarilo, ale zaujalo aspoň svojou efektivitou. Superhviezda Mbappé poslal francúzskych majstrov do vedenia v 58. minúte z rohového kopu, čím sa postaral o svoj 44. gól v Lige majstrov.

Mbappé oslavuje svoj gól proti Realu Sociedad.
Mbappé oslavuje svoj gól proti Realu Sociedad.AFP