Porto gólom z poslednej minúty zdolalo Arsenal, rozhodol najproduktívnejší hráč LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Porto gólom z poslednej minúty zdolalo Arsenal, rozhodol najproduktívnejší hráč LM

Pepe a spol. udržali čisté konto.
Pepe a spol. udržali čisté konto.Profimedia
Futbalisti Arsenalu prehrali v stredajšom úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov na pôde Porta 0:1. Odveta sa uskutoční 12. marca.

FC Porto - Arsenal 1:0

Nestarnúci obranca Pepe, ktorý budúci týždeň oslávi 41. narodeniny, nastúpil na 118. zápas v Lige majstrov, zatiaľ čo všetci hráči na aktuálnej súpiske Arsenalu ich majú dokopy 104. Zverenci trénera Artetu sa každopádne môžu naďalej pýšiť štatistikou, podľa ktorej inkasovali v prvom polčase počas aktuálneho ročníka LM iba raz.

Napriek tomu sa im v tomto stretnutí počas úvodných 45 minút nepodarilo ani v jednom prípade trafiť bránu. Po záverečnom hvizde naďalej platilo, že Arsenal na pôde Porta nikdy nevyhral. Porto pritom vyhralo iba štvrtý z posledných štrnástich úvodných zápasov vyraďovacej fázy LM, keď sa hralo na odvety. Okrem toho dvakrát remizovalo a až deväťkrát prehralo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

V stredu padol jediný gól, o ktorý sa v poslednej minúte nadstaveného času postaral krásnou strelou spoza pokutového územia Galeno. Lopta zapadla k žrdi. Krídelník domácich sa priamo podieľal na presnom zásahu v tomto ročníku LM už ôsmy raz, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov (5+3). Vôbec prvý raz v histórii LM padol do siete Arsenalu víťazný gól v nadstavenom čase.

Zaujímavý návrat na Estádio do Dragão zažil nemecký futbalista Havertz, ktorý na tomto štadióne jediným gólom rozhodol finále Ligy majstrov 2021 v drese Chelsea proti Manchestru City. Jeho spoluhráčom bol aj vtedy skúsený záložník Jorginho.