Arsenal po siedmich rokoch v osemfinále. Arteta: Snívame o celkovom triumfe vo Wembley

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal po siedmich rokoch v osemfinále. Arteta: Snívame o celkovom triumfe vo Wembley

Mikel Arteta doviedol po dlhých siedmich rokoch Arsenal do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.
Mikel Arteta doviedol po dlhých siedmich rokoch Arsenal do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.AFP
Mikel Arteta (41) prezradil, že jeho hráči snívajú o tom, že Arsenal vyhrá vo Wembley historicky prvú Ligu majstrov. Najskôr sa však musia popasovať s prvou prekážkou na tejto ceste. V stredu vstúpia do osemfinále na pôde Porta.

"Gunners" sa medzi najlepšou šestnástkou európskych celkov objavujú po dlhých siedmich rokoch. Keď nahliadneme do minulosti, štvrťfinále si zahrali naposledy v roku 2010. V prebiehajúcom ročníku majú o motiváciu postarané, veď finále sa odohrá v londýnskom Wembley.

Zverenci Mikela Artetu sa po minulomesačnom návrate z dvojtýždňovej "prestávky" môžu pochváliť výbornou formou. V piatich víťazných dueloch v Premier League nastrieľali úctyhodných 21 presných zásahov.

"Bolo by neuveriteľné zažiť ten pocit, keď 1. júna zdvihneme pohár nad hlavu v Londýne,"  povedal Arteta na predzápasovej tlačovej konferencii v Portugalsku. "Je to tam, v našich myšlienkach a je to sen. Na druhej strane, je veľa vecí, ktoré si musíte dovtedy zaslúžiť a v stredu večer nás čaká veľká prekážka," zdôraznil 41-ročný lodivod.

Artetovmu tímu chýbajú skúsenosti s Ligou majstrov. Španiel napriek tomu uviedol, jeho mužstvo môže zamiešať kartami v Európe a porovnávať sa s najlepšími.

"Je skvelé, že sme si vybojovali právo byť tu. Je to už sedem rokov, čo sme boli v takomto zápase a štrnásť, keď sme dokázali postúpiť ešte ďalej," pripomenul šéf lavičky Arsenalu.

Mikel Arteta narážal na rok 2014, v ktorom tím pod vedením Arsena Wengera skončil na kopačkách hráčov Bayernu Mníchov. O štyri roky skôr si zasa poradil v osemfinále s Portom a vo štvrťfinále nestačil na Barcelonu.

"To je výzva. Niečo, čo nás čaká a naozaj sa tešíme, že tomu môžeme čeliť a ísť do toho s plnou vierou. Je pravda, že nemáme skúsenosti, taká je realita - 95 percent hráčov v tejto súťaži nehralo."

Vzájomné strety.
Vzájomné strety.Flashscore

"Nikdy nehrali v osemfinále, ale ako tréner som tam nebol ani ja. Napriek všetkému disponujeme množstvom entuziazmu. Nechýba nám energia či ochota dokázať, že sme dosť dobrí na to, aby sme tu boli," uzavrel Arteta. 

Porto - Arsenal (streda, 21:00)