Nulová penalta. Hráči PSV sa smiali, penil Hummels po prvom osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nulová penalta. Hráči PSV sa smiali, penil Hummels po prvom osemfinále

Luuk de Jong premieňa penaltu, vďaka ktorej si PSV vezie do odvety v Nemecku výsledok 1:1.
Luuk de Jong premieňa penaltu, vďaka ktorej si PSV vezie do odvety v Nemecku výsledok 1:1.Reuters
Borussia Dortmund zostala rozladená z rozhodnutia o penalte v utorňajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov. Vďaka nej nakoniec PSV Eindhoven doma remizoval s bundesligistom 1:1. Svoje rozčarovanie neskrýval najmä skúsený Mats Hummels (35).

PSV - Dortmund 1:1

Donyell Malen strelil proti bývalému tímu gól, ktorým poslal v 24. minúne spoluhráčov do vedenia. Krátko po zmene strán, v 56. minúte, však prišiel moment, po ktorom Luuk de Jong z Eindhovenu premenil na Philips Stadion pokutový kop a spečatil konečný rezultát.

"Nulová penalta, nulová," zdôrazňoval obranca Dortmundu Mats Hummels o svojom zákroku na Malika Tillmana.

"Idem do súboja, jasne som sa dostal k lopte ako prvý, zmenil som jej smer a potom prišlo k minimálnemu kontaktu. Toto je však futbal. Je mi to ľúto..." pokračoval rozhorčený 35-ročný stopér.

"Tillman sa rozosmial, Bakayoko tiež. Všetci sa na mňa pozerali a niekoľko minút usmievali," dodal Hummels.

Obranca Dortmundu sa dotkol lopty pred kontaktom s americkým reprezentantom. Arbiter duelu Jovanovič si celú situáciu pozrel cez systém VAR a verdiktom znepokojil hostí.

"Je to druhá absurdná penalta nariadená proti nám v Lige majstrov po skupinovom zápase na pôde Paríža St. Germain. Momentálne nerozumiem rozhodcom," pokračoval Nemec narážajúc na Mbappého zásah z bieleho bodu po ruke. 

Hummels bol otvorený aj na sociálnej sieti.
Hummels bol otvorený aj na sociálnej sieti.Flashscore

Futbalistov Dortmundu čaká domáca odveta 13. marca. Po remíze 1:1 je stále všetko otvorené. "Požiadali sme rozhodcu, ale pre neho to bola jasná situácia," priblížil športový riaditeľ Sebastian Kehl o penalte v Eindhovene. "Nemôžete to zmeniť, ale snažíte sa to ovplyvniť prostredníctvom štvrtého arbitra. Je to pre nás veľmi bolestivá situácia."

Pre trénera Edina Terziča zostala v tej chvíli jediná vec, ktorú mohol urobiť - sústrediť sa na ďalší priebeh stretu. "Nemôžeme to zmeniť, je to súčasť hry," nadviazal. "Máme šancu všetko napraviť o tri týždne. Je to jediná vec, ktorú máme pod kontrolou a na tú sa sústredíme, uzavrel šéf lavičky Borussie.

Priebeh stretnutia si môžete prečítať v reportáži Flashscore Správ.