Dortmund vezie zo štadióna PSV remízu, Malen napodobnil Robbena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund vezie zo štadióna PSV remízu, Malen napodobnil Robbena

PSV a Borussia v úvodnom stretnutí osemfinále LM remizovali.
PSV a Borussia v úvodnom stretnutí osemfinále LM remizovali.Profimedia
Futbalisti PSV Eindhoven a Borussie Dortmund remizovali v utorkovom úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov 1:1. Odveta je na programe 13. marca vo Vestfálsku.

PSV Eindhoven - Borussia Dortmund 1:1

Donyell Malen dostal hostí do vedenia svojím prvým gólom kariéry v Lige majstrov mimo skupinovej fázy a stal sa prvým Holanďanom od roku 2016, ktorý skóroval vo vyraďovačke LM proti holandskému klubu. Vtedy to dokázal Arjen Robben v drese Bayernu práve proti PSV Eindhoven.

Aby toho nebolo málo, tak Malen sa trafil proti mužstvu, v ktorom odohral 116 stretnutí a v roku 2021 z neho prestúpil práve do Dortmundu. Asistoval mu Sabitzer, pre ktorého to bola tretia asistencia počas aktuálneho ročníka LM. Ide o rekord klubu. Ten drží spoločne s Hakimim, Brandtom, Sanchom a Bellinghamom. Zaujímavý zápas prežíval aj súčasný tréner domácich Peter Bosz, keďže ten v roku 2017 viedol Dortmund. Po zmene strán z pokutového kopu vyrovnal skúsený útočník Luuk de Jong.

Malen chcel byť doslova všade.
Malen chcel byť doslova všade.Statsperform/Profimedia

Postaral sa o 28. gól v prebiehajúcej sezóne v rámci všetkých súťaží. Od začiatku ročníka 2005/06 ide o tretí najlepší počin hráča PSV. Najlepšie dva má na svedomí práve on, keďže zažil aj 32-gólové sezóny (2015/16 a 2018/19).

Holandský tím neťahal v Lige majstrov za kratší koniec šiesty raz po sebe (2-4-0). Zároveň stále platí, že počas ročníka 2023/24 prehral vo všetkých súťažiach iba dva razy. Dortmund z ostatných desiatich vonkajších duelov vyraďovačky LM až osem prehral, toto bolo len druhý raz, keď uhral aspoň remízu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform