Súboj priateľov ovládol Inzaghi, Atlético nevystrelilo na bránu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj priateľov ovládol Inzaghi, Atlético nevystrelilo na bránu

Milánčania potvrdili výbornú formu.
Milánčania potvrdili výbornú formu.Profimedia
Futbalisti milánskeho Interu zvládli úvodné osemfinálové stretnutie Ligy majstrov s Atléticom Madrid a na domácom ihrisku zvíťazili najtesnejším pomerom 1:0. O osude zápasu rozhodol v 79. minúte Marko Arnautovič (34).

Inter - Atlético Madrid 1:0

Taliansko privítalo strateného syna. Tréner hostí Diego Simeone pricestoval so svojimi zverencami s plánom prekaziť radosť svojmu dobrému priateľovi Simonemu Inzaghimu. Obaja odohrali vo farbách Lazia bok po boku 61 zápasov a získali štyri trofeje vrátane posledného majstrovského titulu rímskeho celku v sezóne 1999/2000. Osemfinále Ligy majstrov bolo ich prvým vzájomným stretnutím vôbec.

Inter sa mohol oprieť o kvalitnú ofenzívu. Ide totiž o jedno z dvoch mužstiev v najlepších piatich európskych ligách s aspoň dvomi hráčmi, ktorí zaznamenali v sezóne 10 a viac gólov (Lautaro Martínez (15) a Marcus Thuram (10). Atlético dúfalo, že sa presadí Antoine Griezmann, ten má na konte 18 % zo všetkých zásahov tímu v milionárskej súťaži.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

V dueli bol aktívnejším celkom minuloročný finalista. Hoci prvý polčas gól nepriniesol, v tom druhom po hodine hry spálil obrovskú šancu Marko Arnautovič, keď trestuhodne prestrelil bránu hostí. Rakúsky útočník svoje zaváhanie napravil jedenásť minút pred koncom riadneho hracieho času a zabezpečil "Nerazzurri" cenný triumf.

Hostia počas stretnutia nevystrelili na bránu ani raz. Inter naposledy odkráčal z merania síl s rovnakou štatistikou v novembri 2006, keď nastúpil proti Sportingu.

Inter tak potvrdil skvelú formu, v LM prehral z posledných 13 zápasov len raz. Taliansky celok pod vedením Inzaghiho vyhral deviaty duel v rade vo všetkých súťažiach, a to vôbec po prvýkrát, naposledy sa mu to podarilo v časoch Antonia Conteho. "Atléti" tak musia doháňať jednogólové manko. Odveta je na programe 13. marca v Madride. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform