Návrat do vyraďovačky ako motivácia k zlepšeniu, vraví Xavi a odmieta pozíciu favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat do vyraďovačky ako motivácia k zlepšeniu, vraví Xavi a odmieta pozíciu favorita
Xavi počas tréningu Barcelony.
Xavi počas tréningu Barcelony.Reuters
Po dvoch rokoch si Barcelona na vlastnej koži opäť vyskúša, aké to je bojovať o najvyššie poschodia v Lige majstrov. Tréner Xavi Hernández (44) pred výkopom osemfinále s Neapolom prízvukoval, že jeho hráči budú hrať pre fanúšikov a nie preto, aby umlčali kritikov.

Xavi zdôraznil, že necíti tlak po kritike svojho tímu, ktorého šance na obhajobu triumfu La Ligy sa zmenšili, keďže Katalánci sú tretí s 54 bodmi a na vedúci Real Madrid majú manko ôsmich bodov.

Bývalý kapitán Barcelony, ktorý minulý mesiac oznámil, že po sérii zlých výsledkov na konci sezóny odstúpi z funkcie, sa domnieva, že súboj v Neapole je ideálnou príležitosťou ukázať, čoho je jeho tím schopný.

"Je tu akési vzrušenie, nádej i motivácia postúpiť do štvrťfinále," povedal Xavi pred výkopom. "Ideálny scenár pre pozitívne osemfinále a skvelý zápas. Nehráme pre to, aby sme zavreli ústa kritikom. Hráme pre našich fanúšikov, pre našu prestíž. Sme v osemfinále, neboli sme tu dva roky. Môžeme si to užiť, porovnať svoje schopnosti," nadviazal šéf lavičky "Blaugranas".

Naposledy sa obaja stretli v Európskej lige.
Naposledy sa obaja stretli v Európskej lige.Flashscore

Španiel neočakáva, že pondelňajšia výmena trénera Waltera Mazzarriho a vymenovanie dočasného kormidelníka Francesca Calzonu nejakým spôsobom Barcelone pomôže. Práve naopak, očakáva ešte ťažší súboj proti obhajcovi talianskej Serie A, ktorý sa však momentálne trápi. Dôkazom toho je deviata priečka v domácej súťaži. 

"Vymenili trénera pár hodín pred zápasom, musia mať na to svoje dôvody. Nie je ľahké pripraviť sa na duel za týchto okolností, ale dôležití sme my. Hovoríme o úradujúcich talianskych majstroch, majú skvelú úroveň. Nemyslím si, že sme favoriti, vidím to vyrovnane."

"Sme tímy, ktoré práve vyhrali ligu a neprežívame najlepšiu sezónu. Ak sme favoriti, musíme to ukázať na ihrisku tu a o pár týždňov aj doma," uzavrel Xavi Hernández.

Neapol - Barcelona (streda, 21:00)